Dnes na večeru pripravíme špenátový prívarok s volským okom.

NETKY.SK • 30 September 2010, 11:36 • 2 min
Dnes na večeru pripravíme špenátový prívarok s volským okom.

Dnes na večeru pripravíme špenátový prívarok s volským okom.

slovakia

left justify in out

img

Suroviny pre 2 osoby:

Špenátový pretlak, mlieko, smotana na šľahanie, hladká múka, soľ, korenie, strúčik cesnaku, cukor, vajcia, zemiaky.

Príprava:

Pretlak rozmrazíme, necháme chvíľku povariť s troškou vody. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, štipku soli, cukru a štipku mletého čierneho korenia. Múku rozhabarkujeme v troche mlieka, nalejeme cez sitko do špenátu a chvíľku povaríme. Pridáme smotanu na šľahanie. Množstvo mlieka aj smotany prispôsobíme množstvu špenátu. Špenát by nemal byť príliš riedky, ale ani hustý, mal by si zachovať tmavo-zelenú farbu. Pozor po vychladnutí zhustne.

Podávame s volským okom a s varenými zemiakmi.

Čas prípravy: 45 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies