Dnes na večeru pripravíme špenátový prívarok s volským okom.
Suroviny pre 2 osoby:
Špenátový pretlak, mlieko, smotana na šľahanie, hladká múka, soľ, korenie, strúčik cesnaku, cukor, vajcia, zemiaky.
Príprava:
Pretlak rozmrazíme, necháme chvíľku povariť s troškou vody. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, štipku soli, cukru a štipku mletého čierneho korenia. Múku rozhabarkujeme v troche mlieka, nalejeme cez sitko do špenátu a chvíľku povaríme. Pridáme smotanu na šľahanie. Množstvo mlieka aj smotany prispôsobíme množstvu špenátu. Špenát by nemal byť príliš riedky, ale ani hustý, mal by si zachovať tmavo-zelenú farbu. Pozor po vychladnutí zhustne.
Podávame s volským okom a s varenými zemiakmi.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies