Dnes na večeru pripravíme delikátnu tuniakovú nátierku
Suroviny pre 4 osoby:
1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave alebo v oleji, 3 natvrdo uvarené vajcia, 1 stredne veľkú cibuľu, 250 g masla, 1 lyžicu plnotučnej horčice, korenie, soľ, citrónová šťava
Príprava:
Cibuľu nasekáme na drobno, rovnako ako aj natvrdo uvarené vajcia. V miske vymiešame dohladka maslo s horčicou. Do hmoty nasypeme cibuľu, vajíčka a dobre rozmiešame, pridáme konzervu odkvapkaného tuniaka a znovu premiešame, prípadne použijeme elektrický mixér. Na záver osolíme, okoreníme podľa chuti, pokvapkáme citrónovou šťavou. Výborne chutí na hriankach z tmavého chleba.
Čas prípravy: 10 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies