Čínsky inštitút spúšťa kulinárske centrum v New Yorku

NETKY.SK • 14 Jún 2024, 18:09 • 2 min
Čínsky inštitút spúšťa kulinárske centrum v New Yorku

NEW YORK - Čínsky inštitút v Amerike v stredu spustil svoje kulinárske centrum v metropole New York, čím vytvoril platformu venovanú predvádzaniu a propagácii autentickej čínskej kuchyne a kultúry.

slovakia

left justify in out

Slávnostné otvorenie centra sa konalo v sídle Čínskeho inštitútu, americkej neziskovej organizácie založenej významnými čínskymi a americkými pedagógmi s cieľom prehĺbiť svetové pochopenie Číny. Cieľom novootvoreného centra je podporovať medzikultúrnu výmenu a pozdvihnúť ocenenie čínskej kuchyne na celom svete prostredníctvom rôznych aktivít.

"Je to vzrušujúce obdobie, keď sa stretávame, aby sme oslávili slávnostné otvorenie nášho kulinárskeho centra a zároveň sa pripravujeme na spustenie osláv nášho 100. výročia," povedal George S. Geh, novovymenovaný generálny riaditeľ inštitútu."Čínsky inštitút bol založený v roku 1926 od úplného začiatku; teraz je vízia budúcnosti Čínskeho inštitútu veľmi jasná. Rozšírili sme naše umelecké, obchodné, kultúrne a vzdelávacie programy," dodal.

Kulinárske centrum s najmodernejšou profesionálnou kuchyňou bude hostiť bohatú škálu aktivít vrátane regionálnych kulinárskych večerí, odborných prednášok, kulinárskych workshopov a ochutnávok vín a čajov.

obrazok
George S. Geh, výkonný riaditeľ Čínskeho inštitútu, hovorí počas slávnostného otvorenia kulinárskeho centra, ktoré spustil Čínsky inštitút v New Yorku, USA, 12. júna 2024.
Zdroj: Xinhua / Michael Nagle
obrazok
Yue-Sai Kan, spolupredsedkyňa správnej rady Čínskeho inštitútu, hovorí počas slávnostného otvorenia kulinárskeho centra, ktoré spustil Čínsky inštitút v New Yorku, USA, 12. júna 2024.
Zdroj: Xinhua / Michael Nagle

"V Amerike je 45 000 čínskych reštaurácií, ale nikdy sme náležite nepropagovali našu čínsku kulinársku a potravinársku kultúru. Kulinárska kultúra v Číne je skvelá a bohatá a cítim, že je našou zodpovednosťou ju propagovať," povedal Yue-Sai Kan, spolupredseda správnej rady Čínskeho inštitútu.

„Kulinárske centrum bude slúžiť ako most na zvýšenie výmeny medzi čínskou a americkou kultúrou a na to, aby sa viac ľudí dozvedelo o čínskej histórii, kultúre a tradíciách prostredníctvom jedla,“ povedal ocenený šéfkuchár Martin Yan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Michael Nagle
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies