Deti aj dospelí súťažili dnes v Bratislave o titul Najrýchlejší šnorchlák

NETKY.SK • 27 Júl 2010, 07:25 • 2 min
Deti aj dospelí súťažili dnes v Bratislave o titul Najrýchlejší šnorchlák

Deti aj dospelí súťažili dnes v Bratislave o titul Najrýchlejší šnorchlák

slovakia

left justify in out

Ani počasie dnes mladých a veľkých neodradilo od úsilia získať titul Najrýchlejší šnorchlák a zapísať sa tak do Knihy slovenských rekordov. V jednom z bratislavských nákupných centier si totiž všetci vyznávači zábavy mohli zasúťažiť v behu s netradičnou výbavou - šnorchle, okuliare a plutvy na dráhe s dĺžkou 30 metrov.
"Ide o prvý ustanovujúci rekord o najrýchlejšieho šnorchláka. Hľadali sme niečo zaujímavé pre ľudí, aby sa zabavili a tak sme vymysleli takúto zvláštnu vec," vysvetlila pre TASR organizátorka Lucia Majerská. Keďže v podobnej disciplíne sa na Slovensku ešte nesúťažilo, "najrýchlejší šnorchlák" sa zapíše k slovenským rekordmanom. "Všetci ostatní sa tak budú musieť riadiť podľa nás," dodala Majerská.
Do boja o prvú cenu, potápačský kurz na Slovensku, sa zapojil aj Richard z Bratislavy. Kým ešte pred štartom svoj výkon odhadol na 29 sekúnd, výsledok ho príjemne prekvapil. Vôbec ako prvý súťažiaci nasadil latku všetkým ostatným vysoko - dráhu zabehol za 8,18 sekundy. "O akcii mi povedal kamarát, že môžem vyhrať nejaké ceny a byť v knihe rekordov a tak som prišiel," skonštatoval pre TASR.
Richard si trúfal aj na prvú cenu, keďže potápanie by určite rád vyskúšal. Skúsenosti s podobnou disciplínou má už z Chorvátska, kde podľa jeho slov behal v plutvách po kameňoch. Do súťažnej disciplíny, ktorú organizátori zaraďujú medzi recesné, sa zapojil aj osemročný Max z Bratislavy. O akcii počul v rádiu a tak prišiel súťažiť z jasným cieľom - vyhrať a vyskúšať potápanie. Svoj výkon sťažený netradičným bežeckým výstrojom odhadol na 15 sekúnd.
Rekord o najrýchlejšieho šnorchláka nie je jediným, ktorý organizátori na toto leto pripravili pre verejnosť. O dva týždne (9.8.) budú malí aj veľkí súťažiť o titul Najrýchlejší motokárista, 23. augusta o titul Najobratnejší nosič vody/ľadu a štvoricu akcií uzatvorí súťaž o Najoblečenejšieho človeka - najviac zvrškov na sebe, ktorá je naplánovaná na 30. augusta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies