Dallas v NHL premárnil dvojgólový náskok, Edmonton vyrovnal stav finálovej série

NETKY.SK • 30 Máj 2024, 17:07 • 3 min
Dallas v NHL premárnil dvojgólový náskok, Edmonton vyrovnal stav finálovej série

EDMONTON - Hokejisti Edmontonu zvíťazili v noci na štvrtok vo štvrtom zápase finále Západnej konferencie NHL nad Dallasom 5:2 a sériu hranú na štyri víťazné zápasy vyrovnali na 2:2. Tromi bodmi za asistencie sa na triumfe podieľal kapitán „olejárov“ Connor McDavid.

slovakia

left justify in out

Druhýkrát po sebe sa v sérii stalo, že tím prehral napriek náskoku 2:0. V predošlom stretnutí viedli týmto rozdielom „olejári,“ no podľahli 3:5. Tentoraz sa do náskoku 2:0 dostali Stars po góloch Wyatta Johnstona v prvej minúte a Esu Lundella v šiestej. „Dobre sme začali, viedli sme 2:0 a hrali tak, ako sme si povedali. Potom sme však nehrali ako tím a súper bol lepší,“ poznamenal tréner Dallasu Pete DeBoer.

Edmonton ešte do prvej prestávky vyrovnal gólmi Ryana McLeoda a Evana Boucharda. McLeod skóroval po tom, čo bol v predošlom zápase zdravý náhradník. Asistenciu na jeho prvom góle v play off (a prvom od 22. marca) mal útočník Corey Perry, ktorý sa nezmestil do zostavy Oilers v predošlých piatich dueloch.

Gól, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný, strelil v 35. minúte Mattias Janmark, keď v oslabení zakončil únik dvoch proti jednému. „Bol to pre nás kopanec. Ich špeciálne formácie sú veľmi dobré. Vyvíjajú na nás tlak. Musíme nájsť spôsob, ako ukázať kreativitu v presilovkách,“ poznamenal útočník Jamie Benn, ktorý asistoval pri oboch góloch Dallasu.

O necelú minútu po góle Janmarka zvýšil na 4:2 Leon Draisaitl, keď zakončil protiútok po prihrávke Zacha Hymana. „V úvode prvej tretine sme boli ospalí, no rozbehli sme nohy a začali hrať svoju hru. Zostali sme energickí, sústredení a potvrdili sme, že je ťažké hrať proti nám, keď dodržiavame našu hru. Vieme, aký dobrí môžeme byť, no veľkú silu majú všetky tímy, ktoré ešte ostali v play off. Bojujú proti sebe štyri kvalitné mužstvá a my sme jedno z nich,“ uviedol Draisaitl.

Dallas sa v závere duelu pokúsil vyrovnať počas hry so šiestimi korčuliarmi, ale obranca Mattias Ekholm gólom do prázdnej bránky upravil na konečných 5:2. Edmonton víťazstvom zabránil snahe Dallasu dostať sa pred duelom na domácom ľade do vedenia 3:1 na zápasy.

„Nevyzeralo to s nami dobre, hra nám nevychádzala. Nemali sme taký začiatok, aký sme chceli, no už aj predtým sme v tejto sérii videli, že jeden tím dominoval a neskôr sa to otočilo,“ povedal tréner Edmontonu Kris Knoblauch. Piaty duel je na programe v noci na sobotu o 2.30 SELČ na ľade Dallasu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: seattletimes.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies