Peter Pellegrini: Matovič ukázal rozpočet zadlžovania a chudoby!

NETKY.SK • 13 Október 2021, 12:49 • 2 min
Peter Pellegrini: Matovič ukázal rozpočet zadlžovania a chudoby!

BRATISLAVA - Predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini sa kriticky postavil voči rozpočtu na rok 2022. Uviedol, že zodpovedá tomu, akí ľudia sedia vo vláde. Označil ho aj za rozpočet, ktorý ohrozí ďalšie fungovanie zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

 

Rozpočet na rok 2022 je podľa Pellegriniho rozpočet zadlžovania a chudoby.  "Sú to ľudia, ktorí žijú na úplne inej ekonomickej úrovni a vôbec nerozumejú tomu, ako žijú ľudia na Slovensku. Rozpočet v sebe neobsahuje vôbec nič, čo by malo zmierniť následky krízy alebo zlepšiť kvalitu života ľudí na Slovensku," povedal Pellegrini.

 

Prečítajte si: Koaliční partneri sa konečne dohodli na návrhu štátneho rozpočtu

 

img

 

"Namiesto plnohodnotného 13. dôchodku vo výške 460 eur vyplatila vláda dôchodcom o stovky eur nižšiu štátnu sociálnu dávku, zrušila deťom obedy zadarmo – vraj na to nie sú peniaze. Výsledkom je, okrem horšej kvality života, aj rýchly rast septembrovej inflácie. Rodinné prídavky ide vláda valorizovať o 38 centov na úroveň 25,88 eura, hoci sám Igor Matovič ešte v máji sľuboval, že budú vo výške 200 eur na dieťa a že je to jeho zásadná požiadavka, inak odchádza z vlády." 

 

Možno vás zaujme: Štátna kasa je prázdna. Ministerstvá musia uťahovať opasky

 

Podľa neho platy lekárov, sestier, policajtov či hasičov porastú len o zákonnú valorizáciu a na zvyšovanie platov môžu zabudnúť aj štátni zamestnanci. Rozpočet označil aj za rozpočet, ktorý ohrozí ďalšie fungovanie zdravotníctva.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies