Cestujete na dovolenku do Grécka? Táto aplikácia môže byť vašim digitálnym sprievodcom

NETKY.SK • 11 Jún 2024, 11:22 • 2 min
Cestujete na dovolenku do Grécka? Táto aplikácia môže byť vašim digitálnym sprievodcom

BRATISLAVA - Grécko sprístupnilo 10. júna 2024 najmodernejšiu mobilnú aplikáciu mAiGreece určenú všetkým turistom a návštevníkom krajiny. Aplikácia bude slúžiť ako digitálny cestovný asistent pre turistov v Grécku a poskytovať všetky potrebné informácie pre príjemný pobyt v krajine.

slovakia

left justify in out

Na mobilných zariadeniach je k dispozícii bezplatne prostredníctvom App Store a Play Store. S využitím asistencie umelej inteligencie (AI) bude mAiGreece poskytovať čo najlepšie služby a okamžitý prístup k dôležitým informáciám v prípade núdze. Prostredníctvom aplikácie bude možné tlačidlom 112 (t. j. jednotné európske číslo tiesňového volania) odoslať SMS na operačné stredisko gréckeho ministerstva civilnej ochrany, aj s uvedením zemepisnej polohy odosielateľa, a účelom okamžitej pomoci (napr. v prípade lesných požiarov alebo záplav).

Personalizovaná možnosť lokalizácie (GPS) poskytuje komplexnú databázu informácií a odporúčaní, vrátane informácií z webového sídla www.visitgreece.gr.

Okrem toho aplikácia poskytne jasné pokyny, čo majú návštevníci robiť v prípade straty pasu alebo peňaženky (s uvedením kontaktu na Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Aténach). Aplikácia komunikuje podobne ako ChatGPT: písomné alebo ústne otázky sú zadávané v rodnom jazyku používateľa (vlastníka mobilu). Odpovede aplikácie sú k dispozícii v 31 jazykoch, vrátane slovenského jazyka, t. j. 24 úradných jazykov EÚ a ďalšie pridané jazyky sú arabský, albánsky, čínsky, hebrejský, japonský, kórejský a turecký.

Adresár odpovedí pokrýva informácie z celého územia Grécka v tématických okruhoch:

  • nemocnice a zdravotné zariadenia;
  • lekárne;
  • veľvyslanectvá a honorárne konzuláty sídliace v Grécku;
  • policajné stanice;
  • kostoly;
  • archeologické pamiatky;
  • múzeá a pamätihodnosti;
  • pláže ocenené modrými vlajkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MZV SR, Foto: Freepik (ilustračné foto)
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies