České a Slovenské nádeje trénujú v akadémii Realu Madrid

NETKY.SK • 23 Máj 2024, 12:30 • 2 min
České a Slovenské nádeje trénujú v akadémii Realu Madrid

Skupina talentovaných mladých futbalistov z Českej republiky a Slovenska mala tú česť trénovať v prestížnej akadémii La Fabrica Realu Madrid. 21 detí vo veku 9-12 rokov sa zúčastnilo špeciálneho tréningového programu, ktorý by mohol predznamenať začiatok novej éry pre český a slovenský futbal.

slovakia

left justify in out

Deti, ktoré boli vybrané na základe svojej vášne pre hru, mali možnosť nahliadnuť do zákulisia jedného z najslávnejších futbalových klubov na svete. Počas svojho pobytu sa zoznámili s tréningovými metódami, ktoré pomohli vybudovať reputáciu Realu Madrid ako kolísky futbalových legiend.

Lenka Hrabovská, manažérka projektu Fundación Real Madrid pre Českú a Slovenskú republiku, poznamenáva: „Bol to pre nich nezabudnuteľný zážitok. Nielenže sa učili od najlepších, ale tiež dostali špičkový servis, vrátane profesionálneho zdravotného dohľadu a tréningového vybavenia.

Vrchol týždňa predstavovala návšteva ligového zápasu medzi Realom Madrid a Deportivo Alavés, kde deti sledovali víťazstvo svojich idolov 5:0. Boli svedkami osláv získania 36. titulu majstra Španielska a mohli zblízka vidieť hviezdy ako Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Nacho, Toni Kroos, Federico Valverde, Jude Bellingham, Vinícius Jr. a Rodrygo.

Deti sa dočkali aj  návštevy štadióna Santiago Bernabéu, kde sa zoznámili s bohatou históriou klubu a preskúmali ikonické priestory štadióna. Okrem toho objavovali kultúrne pamiatky Madridu, čo im poskytlo kultúrne obohacujúci zážitok.

O svoje dojmy sa podelil aj mladý Samuel Kmeť zo Slovenska: „Tréningy a prístup trénerov je iný ako v našej krajine. Veľa sa zameriavajú na zapojenie hlavy. Veľmi som si to užil a dúfam, že som tu nebol naposledy.

Tento program je príkladom záväzku Realu Madrid k rozvoju mladých talentov a podpore futbalu v Českej republike a na Slovensku. S nádejou, že jedného dňa bude možné vidieť českého alebo slovenského hráča v drese tohto slávneho klubu, pokračuje Real Madrid vo svojej misii šíriť lásku k futbalu po celom svete.     

Fundación Real Madrid, nadácia slávneho futbalového klubu, je známa svojim záväzkom k propagácii hodnôt spojených so športom a podpore komplexného vzdelávania. V súlade s týmto poslaním nadácia rozširuje svoj dosah v spolupráci s organizáciou Moderný futbal, ktorá sa stala jej oficiálnym partnerom pre Českú republiku a Slovensko.
 
Moderný futbal, popredný poskytovateľ športového vzdelávania, oslavuje 10 rokov úspešnej činnosti a je hrdý na svoju exkluzívnu trénerskú licenciu Coerver. Spolupráca s Fundación Real Madrid umožňuje Modernému futbalu ponúkať vysokú úroveň vzdelávania a rozvíjať futbalové zručnosti medzi mládežou v Českej republike a na Slovensku.
 
Vďaka tejto spolupráci absolvovalo programy Moderného futbalu už viac ako 20 000 športových nadšencov, hráčov a trénerov. Spoločnosť sa pýši svojím postavením ako jedna z najväčších svojho druhu v regióne a je odhodlaná pokračovať v nastavenom trende excelentnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Fundación Real Madrid Česká a Slovenská republika, Zdroj foto: Fundación Real Madrid Česká a Slovenská republika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies