Budúci premiér Heger má podporu v predsedníctve i poslaneckom klube

NETKY.SK • 29 Marec 2021, 06:04 • 2 min
Budúci premiér Heger má podporu v predsedníctve i poslaneckom klube

BRATISLAVA - Predsedníctvo aj poslanecký klub strany Za ľudí vyjadrili podporu budúcemu premiérovi Eduardovi Hegerovi.

slovakia

left justify in out

Podporu za stranu Za ľudí vyjadrila Veronika Remišová, ktorá verí, že koalícia sa začne s novou energiou venovať problémom ľudí. Je rada, že sa podarilo rokovania dokončiť a verí, že Heger urobí všetko preto, aby mohla nová vláda začať čo najskôr. Podľa nej by bolo ideálne, keby sa tak stalo už v stredu 31. marca. Poukázala na to, že na parlament čaká napríklad odsúhlasenie predĺženia núdzového stavu.

 

img


„Je to človek konsenzu, človek pokoja a rozvahy,” povedala na adresu Hegera Remišová. Doplnila, že poslanecký klub ostáva jednotný. Exministerka Mária Kolíková sa má vrátiť na post šéfky rezortu spravodlivosti, rovnako Juraj Šeliga bude podpredsedom parlamentu. Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, podľa Remišovej, už má nomináciu na ministra zdravotníctva. Doplnila, že je to dobrá nominácia a je na hnutí OĽaNO, kedy meno oznámi. Šeliga uviedol, že sa s Hegerom dohodli, že bude pravidelne chodiť na rokovanie poslaneckého klubu Za ľudí.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Igor Matovič príjma požiadavky klubov SaS a Sme Rodina. Novým premiérom by mal byť Heger

Premiér Igor Matovič nedeľňajšej tlačovej konferencii oznámil, že svoju funkciu ponúkol ministrovi financií Eduardovi Hegerovi. Z Matoviča by mal byť minister financií. Heger výzvu prijal. Podľa Remišovej Matovič financiám rozumie a považuje to za novú príležitosť obnoviť spoluprácu v rámci koalície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies