Brutálny útok Boko Haram neprežilo najmenej 110 ľudí, teroristi pravdepodobne uniesli aj niekoľko žien

NETKY.SK • 30 November 2020, 12:17 • 2 min
Brutálny útok Boko Haram neprežilo najmenej 110 ľudí, teroristi pravdepodobne uniesli aj niekoľko žien

ABUJA - Pri „ohavných“ masakroch na severovýchode Nigérie zahynulo v sobotu najmenej 110 ľudí. Vyplýva to z aktualizovaných údajov, ktoré zverejnila v nedeľu Organizácia Spojených národov (OSN).

slovakia

left justify in out

Prvé správy síce naznačovali, že členovia extrémistickej organizácie Boko Haram zabili najmenej 43 ľudí, počet obetí sa však zvýšil sa neskôr navýšil o ďalších najmenej 70 ľudí. Informuje o tom portál televízie Al-Džazíra.

 

img

 

Útok počas volieb
„Ozbrojení muži na motocykloch vykonali brutálny útok na civilistov, mužov aj ženy, ktorí zberali úrodu na poliach,“ uviedol koordinátor humanitárnej pomoci OSN v Nigérii Edward Kallon s tým, že mnohí ďalší utrpeli zranenia.  

 

 

Existujú aj podozrenia z únosov viacerých žien. Podľa predstaviteľa OSN je to zatiaľ najhorší útok na civilistov v krajine od začiatku roka.

Farmárov a rybárov v štáte Borno na severe Nigérie napadli v čase, keď zberali úrodu. Útok vykonali na ryžovom poli v sobotu, čiže v deň, v ktorý obyvatelia štátu prvý raz po 13 rokoch hlasovali vo voľbách miestnych vládnych rád, hoci mnohí sa na voľbách nezúčastnili.

 

img

 

Prečítajte si viac: Teroristi z Boko Haram zmasakroali farmárov a rybárov, o život prišlo najmenej 40 ľudí

 

Boho Haram patrí medzi najnebezpečnejšie organizácie sveta
Za útokmi je s najväčšou pravdepodobnosťou teroristická organizácia Boko Haram, ktorá sa k nim zatiaľ neprihlásila. Boko Haram je odnož Islamského štátu operujúca v západnej časti Afriky.

 

 

Radí k najnebezpečnejším islamským militantným organizáciám sveta popri Islamskom štáte či al-Káide. Z Nigérie, ktorá je jeho domovskou krajinou, často preniká aj na územia Nigeru, Kamerunu a Čadu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies