Brezovan nastúpil za Brighton po viac ako roku a zvíťazil

NETKY.SK • 9 December 2013, 14:26 • 2 min
Brezovan nastúpil za Brighton po viac ako roku a zvíťazil

BRIGHTON - Slovenský futbalový brankár Peter Brezovan sa v sobotu postavil medzi tri žrde anglického druholigového klubu Brighton & Hove Albion po dlhých trinástich mesiacoch a pričinil sa o domáce víťazstvo 3:1 nad Leicestrom City.

slovakia

left justify in out

Skúsený 34-ročný gólman dostal šancu po tom, ako si Tomasz Kuszczak pri rozcvičke natiahol brušný sval a brankárska dvojka Casper Ankergren je mimo so zraneným zápästím už od uplynulého utorka.

Všetkým trom gólmanom sa v lete na Falmer Stadium končia zmluvy a budú sa chcieť pobiť o miesto v tíme. "Je to ťažká situácia, pretože Brighton je prekrásne miesto a obľúbil som si to tu. Nie je ľahké odísť odtiaľto. Ak by sa naskytla ponuka z tej istej súťaže, pravdepodobne by som to skúsil. Ak by som však mal ísť do nižšej ligy, neriskoval by som, že sa zraním a potom budem vysedávať na lavičke," vyjadril sa bratislavský rodák pre miestny denník The Argus. 

Brezovan by mal chytať aj v sobotňajšom ligovom stretnutí na pôde Middlesbrough, Kuszczaka čakajú pravdepodobne vyšetrenia. "To je futbal. Veci sa môžu udiať rýchlo, a to je na tom krásne. Ukazuje to dôležitosť každého jedného hráča v mužstve. Keď nehrávate dlhšiu dobu, začínate premýšľať o tom, aké ťažké je nájsť motiváciu. Preto potrebujete okolo seba ľudí, ktorí vám v tom pomáhajú. Vyžaduje si to najmä situácia, keď sa váš kontrakt blíži ku koncu," zakončil Brezovan, ktorý pôsobí v klube už od roku 2009. 

Brightonu patrí 19 kolách The Championship desiata priečka, za pozíciou zaručujúcou účasť v play-off o postup do Premier League zaostáva o tri body. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies