Blesk zasiahol futbalové ihrisko vo Francúzsku. Vyžiadal si život trénera

NETKY.SK • 24 Máj 2024, 10:09 • 2 min
Blesk zasiahol futbalové ihrisko vo Francúzsku. Vyžiadal si život trénera

COURRIERES - Futbalové ihrisko v meste Courrières na severe Francúzska zasiahol blesk, a to práve v čase, keď tam prebiehal tréning miestneho klubu. Vyžiadal si život trénera klubu. Zranenia utrpelo aj ďalších šesť osôb, z ktorých dve sú vo vážnom stave, píšu miestne médiá a agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa polície je zosnulým 33-ročný muž, ktorý bol trénerom miestneho futbalového klubu. Utrpel zástavu srdca a privolaným lekárom sa ho napriek dlhej snahe už nepodarilo oživiť.

Dve zranené osoby vo veku 44 a 25 rokov sú vo vážnom stave. S bolesťami hrudníka ich previezli do nemocnice v neďalekom meste Lens.

Ošetrení boli aj štyria ďalší muži s ľahšími zraneniami, vrátane popálenín a bolestí hlavy. Hospitalizovali ich v nemocniciach v Lens alebo neďalekej obci Bois-Bernard.

Na ihrisku bolo okrem trénera a zranených v čase zásahu bleskom aj ďalších 29 ľudí. Podľa tamojších úradov utrpeli šok, no vyviazli bez zranení.

Na mieste zasahovalo päť sanitiek, zhruba 25 záchranárov, ako aj lekárske tímy vrátane psychológov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TA3 / TASR, Foto: RTL / Franck Antson
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies