Bez sociálnych sietí a výplat. Kedysi žiadna scéna nebola, spomína obľúbenec Fodor

NETKY.SK • 21 Máj 2024, 09:30 • 2 min
Bez sociálnych sietí a výplat. Kedysi žiadna scéna nebola, spomína obľúbenec Fodor

Trnava a Nitra už zažili dva turnaje FABRIQ MMA, teraz bude vlajka stále mladého projektu viať nad Novými Zámkami. Do mesta na juhu republiky sa pozrie napredujúca organizácia premiérovo. Podujatie s poradovým číslom päť sa uskutoční v polovici júna. Jednou z hlavných tvári celého večera bude tamojší rodák a veľký slovenský obľúbenec František Fodor (10-7).

slovakia

left justify in out

Účastník prelomovej prvej série reality šou OKTAGON Výzva patrí na československej mape bojových športov medzi stálice. Súčasťou profesionálnej úrovne je už od roku 2014. „Spočiatku žiadna scéna nebola. Robili sme to iba z lásky k tomuto športu. Skrz klietku sme si nechceli nič dokazovať, skôr zlepšiť svoje ja. Jednoducho sme tým žili a stále žijeme,“ vracia sa myšlienkami do minulosti vždy dobre naladený 33-ročný bojovník.

Za vyše dekádu nabralo MMA na popularite značným spôsobom. Neustály progres ovplyvnil mnoho podstatných aspektov. „Robili sme to bez internetu, bez sociálnych sietí a dokonca bez výplat. Príde mi vtipné, aké očakávania majú niektorí dnes. Sponzorov by chceli mať už pri amatérskych zápasoch. Ale doba je iná a ja som sa prispôsobil,“ porovnáva badateľné zmeny v tejto oblasti František Fodor.

Iná doba!
Od profesionálneho debutu veterána OKTAGON MMA medzi pletivami ubehlo už viac ako desať rokov. „Dnes už na to spomínam s úsmevom. Je to pár dobrých rokov späť. Šlo o odvetu s Petrom Mészárosom. Prvý zápas som vyhral, s odstupom času prišla z jeho strany iniciatíva na odvetu. Stále sa poznáme, sem-tam si napíšeme a na eventoch si s radosťou podáme ruku,“ okamžite si vybavuje autor ôsmich ukončení pred časovým limitom.

Sily sme si zmerali na vtedy veľmi veľkom slovenskom MMA turnaji v Nitre. Konal sa každý rok, často aj so zastúpením zo zahraničia,“ naráža na podujatie z dielne Fight of Gladiators, ktorého súčasťou bol okrem iných napríklad aj Vojto Barborík. František Fodor premiéru medzi elitou zvládol, keď konkurenta zdolal po bodovom rozhodnutí.

Nadchádzajúce júnové vystúpenie bude pre držiteľa modrého opasku v brazílskom jiu-jitsu už osemnástym na vrcholovej úrovni. „Rád by som ale podotkol, že minimálne v hlave si zvyknem do skóre rátať aj svoje amatérske duely. Nie je zápas ako zápas. Mali sme vtedy plné pravidlá, v klasických rukaviciach a bez chráničov holení,“ dopĺňa premožiteľ mien ako Jakub Bahník či Vladimir Šikič.

Turnaj FABRIQ 5 je naplánovaný na 15. jún 2024 a jeho dejiskom bude Športová hala Milénium. Fanúšikovia sa v kolíske bojových športov môžu tešiť na známe tváre ako Róbert Koky, Tibor Balázs či Stevan Nikolič. Vstupenky sú k dispozícii v sieti predpredaj.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies