Beáta Dubasová exkluzívne pre Netky: "Ako dieťa som mala vysnívané, že sa chcem stať speváčkou a robila som pre to úplne všetko!"

NETKY.SK • 26 Október 2020, 18:00 • 2 min
Beáta Dubasová exkluzívne pre Netky: "Ako dieťa som mala vysnívané, že sa chcem stať speváčkou a robila som pre to úplne všetko!"

"Účesy", "Maznáčik", "Dievča z reklamy" či "Sme také, aké sme". To sú megahity speváčky Beáty Dubasovej, ktorá je na scéne už 35 rokov! Má za sebou stovky sólových vystúpení na domácej aj zahraničnej hudobnej scéne, spievala na Malte, Sicílii, v Nemecku, Chorvátsku, Kazachstane, Poľsku a Česku. Ikona slovenského popu teraz vydáva výberový album a pre Netky exkluzívne prezradila ako na neho vyberala skladby, ako sa udržiava v úžasnej kondícii a aj to, že vždy chcela byť speváčkou!

slovakia

left justify in out

 

Kompilácia 40-tich piesní Beáty Dubasovej s názvom "Najväčšie hity 1985-2020" mapuje kariéru slovenskej speváčky, ktorá si získala pevné a trvalé miesto na scéne slovenskej modernej populárnej hudby a dnes je jej ozdobou. 

 

"Všetky piesne na tomto dvoj-CD preveril čas. Ani v mojom najtajnejšom sne by ma v začiatkoch mojej kariéry pri nahrávaní prvých hitov Maznáčika či Účesov, nenapadlo, že tieto pesničky môžu prežiť vyše 35 rokov a stále ich ľudia budú poznať, milovať a žiadať odo mňa na koncertoch. A dá sa povedať, že budú mojím poznávacím znamením. Od mojej ostatnej výberovky uplynulo už dosť času, tak som často od svojich fanúšikov a poslucháčov bola konfrontovaná otázkami o novej výberovke. Výber nebol ľahký, lebo všetky tieto piesne sú ako moje deti a ťažko je vyberať a uprednostniť niektoré viac, iné menej. Všetky  som nahrávala s láskou a nadšením, najlepšie ako som v tom čase dokázala," teší sa Beáta Dubasová.

 

img

 

Kompiláciu zostavil editor Juraj Čurný a doteraz najkomplexnejšie vystihol všetky Beátine výrazové polohy od ľahkých hitových popevkov až po hlbšie lyricky ladené výpovede. Pre fanúšikov, ale aj milovníkov slovenskej populárnej hudby je to skutočná hudobná lahôdka.

 

"Teší ma, že sa úlohy dramaturga zhostil Juraj Čurný, ktorý ma dobre pozná, je mojím dlhoročným priateľom a v tomto smere je naozaj skutočným odborníkom. Obaja sme si najskôr samostatne premysleli, ktoré skladby by sa tam mali objaviť, neskôr sme sa stretli a myslím, že sme sa takmer úplne zhodli," konštatuje krásna Beáta.

 

Beáta spolupracuje s mnohými významnými hudobníkmi - s Vašom Patejdlom, Robom Grigorovom, Jurajom Burianom, Andrejom Šebanom, Borisom Urbánekom či Lacom Lučeničom.

 

img

 

"Ako dieťa som mala vysnívané, že sa chcem stať speváčkou a všetci okolo mňa sa tak potuteľne usmievali, že áno, jasné... Od úplného malička som pre to robila všetko. Spievala som s bratom v kapele. Mala som ešte len 13 – 14 rokov, zobrali a odviezli ma v noci naspäť domov. Kapelu som mala aj na strednej škole v Prešove a potom sa zoznámila s Petrom Nagyom. Ale jednoznačným medzníkom bol Košický zlatý poklad v roku 1982, kde som získala Cenu diváka a druhé miesto," prezradila Beáta.

 

img

 

Na CD nájdu fanúšikovia 14 skladateľov a 12 textárov, za hlavnou trojicou Patejdl-Danišovič-Spišiak čo sa týka počtu autorských kreditov, je na štvrtom mieste už samotná Beáta.

 

"Som rada, že okrem chronicky známych hitov, zozbieraných z mojich všetkých LP platní a CD, sú tu zaradené aj piesne z nášho detského albumu Peter, Vašo a Beáta deťom, pretože aj tento album je u mojich dnes už dospelých poslucháčov nesmierne obľúbený a cenený. Na druhom CD sme si dovolili ponúknuť aj bonbóniky v podobe troch nikdy nevydaných skladieb na žiadnom CD, ale tiež piesne, ktoré sa nám javili zaujímavé a nadčasové - hudbou aj textami, či prevedením. Chcem sa poďakovať všetkým skladateľom, textárom, hudobníkom, spevákom a spolupracovníkom. Vám, milí fanúšikovia a poslucháči ďakujem za Vašu celoživotnú priazeň a zároveň želám príjemné počúvanie!" uzatvára Beáta Dubasová.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies