Andrej Kiska vedel o tajných poradách na 6. poschodí, ktoré viedol Bödör

NETKY.SK • 10 November 2020, 06:45 • 2 min
Andrej Kiska vedel o tajných poradách na 6. poschodí, ktoré viedol Bödör

PREŠOV – Bývalý prezident Andrej Kiska vedel o tajných poradách pod vedením Bödöra.

slovakia

left justify in out

Uviedol to na sociálnej sieti Facebook. V príspevku bývalá hlava štátu napísala, že aj napriek tomu, že si chcel dať pokoj od politiky, musí reagovať na akciu Očistec, pri ktorej boli zadržané bývalé policajné špičky. Dôvodom je, že sa jeho meno objavuje vo viacerých výpovediach zadržaných policajtov z akcií NAKA Očistec a Božie mlyny.

 

Kiska bol terčom 

„Pozorujem to už len z diaľky, ale bol som toho súčasťou. Bol som objektom ich záujmu. Správali sa ku mne bohorovne, arogantne a sebavedomo. Ovládali políciu, NAKA, prokuratúru, špeciálnu prokuratúru, aj sudcov. Mali vlastné kolečko spravodlivosti,“ napísal Kiska. Dodal, že Gašparova polícia strávila tisíce hodín v snahe zastrašiť ma a očierniť.

 

„Menila ľudí, ktorí sa vzopreli ich svojvôli. Skontrolovala Xkrát ešte aj moje bločky z papiernictva za dve eura, len aby niečo na mňa našili. Namiesto toho, aby chránili ľudí ako Ján Kuciak a Martina Kušnírová sa venovali vydieraniu a kriminalizácii nevinných a chráneniu gaunerov,“ zhodnotil bývalý prezident.

 

Súvisiaci článok: Vo väzbe skončilo šesť bývalých policajných elít figurujúcich v kauze Očistec, dvaja obvinení boli prepustení na slobodu

 

Kaliňákov sluha

Kiska napísal, že Gašpar bol len Robertom Kaliňákom dosadený sluha, ktorého riadil Ficov priateľ Bödör. „Mali v rukách celú políciu a prokuratúru, preto si trúfli aj na prezidenta. Mysleli si, že sa zľaknem a Fica pošlem na Ústavný súd. Nebál som sa, ale bolo mi ľúto všetkých ľudí, ktorí nemali možnosť sa brániť. Aj ja som to mal ťažké stál proti mne celý systém, ktorý ovládali: políciu, prokuratúru aj súdy,“ zdôraznil Kiska.

 

 

Pripomenul tiež tlačovú besedu, kde Robert Fico viackrát avizoval, že proti prezidentovi podnikne isté kroky. Týmito krokmi bolo podľa exprezidenta aj napríklad rozposlanie anonymu do reakcií, ktorým sa následne začala operatívne zaoberať aj polícia.

 

Dodal, že Fico vždy presne vedel, čo polícia robí proti jeho politickým oponentom. Niekto ale musel polícii politické objednávky zadávať, otázkou však naďalej ostáva, že kto?

 

Prečítajte si tiež: Policajný exprezident Tibor Gašpar je obvinený zo založenia zločineckej skupiny! Skončil v putách pri akcii Očistec

 

Mafiánsky štát

„To, že som povedal, že náš štát ovláda mafia, nebola náhoda. O tajných konšpiračných poradách pod vedením Bödöra, kde sa rozhodovalo o osude ľudí na Slovensku som vedel. Ako prezident som mal prístup k rôznym ľuďom a rôznym informáciám. Človek, ktorý mi to povedal, možno povie ešte oveľa viac,“ odôvodňuje svoje stanovisko Kiska.

 

 

Zároveň sa domnieva, že NAKA sa ešte nedostala na vrchol pyramídy. „Božie mlyny sa pohli o kúsok ďalej. Nestoja. Len nech sa nezasekávajú na strachu a na ľudských chybách,“ uzavrel bývalý prezident.

 

Prečítajte si tiež: Robert Fico podáva trestné oznámenie na Andreja Kisku 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies