AKTUALITA Jedovatý mrak nad Berlínom. Obrovský požiar vo výrobnej hale firmy vyrábajúcej zbrane poskytnuté Ukrajine + VIDEO

NETKY.SK • 3 Máj 2024, 17:10 • 2 min
AKTUALITA Jedovatý mrak nad Berlínom. Obrovský požiar vo výrobnej hale firmy vyrábajúcej zbrane poskytnuté Ukrajine + VIDEO

BERLÍN - Hasiči v juhozápadnej časti Berlína bojujú s rozsiahlym požiarom vo výrobnej hale, kde sa skladujú nebezpečné chemikálie. Úrady varovali obyvateľov, aby zatvorili okná a odpojili klimatizáciu. Továreň patrí spoločnosti Diehl Metal Applications, ktorá je súčasťou skupiny Diehl. Do nej patrí aj výrobca systému protivzdušnej obrany Iris-T, ktorý Nemecko dodalo Ukrajine.

slovakia

left justify in out

S plameňmi v berlínskej štvrti Lichterfelde bojuje viac ako 170 hasičov. "Časť budovy sa už zrútila. Bojujeme už len z vonkajšej strany. Požiar nemôžeme dostať pod kontrolu zvnútra," povedal hovorca berlínskych hasičov pre noviny Bild.

"Okrem hasenia požiaru priebežne meriame ovzdušie v meste a na mieste zásahu. Ako to už pri veľkých požiaroch býva, vyhýbajte sa zadymeným priestorom," uviedli tiež hasiči.

Požiar si všimli aj ukrajinské médiá, pretože divízia Diehl Defence, ktorá vyrába systémy Iris-T, je tiež súčasťou skupiny Diehl. "V Berlíne horí závod spoločnosti, ktorá vyrába systémy Iris-T," uviedla ukrajinská tlačová agentúra Unian. O požiari v továrni informovali aj ruské médiá.

Požiar sa netýka spoločnosti Diehl Defence, ale denník Berliner Zeitung uvádza, že na tomto mieste má pobočku zbrojárska divízia skupiny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Bild /Axel Lier / Berliner Zeitung / Unian, Foto: Spiegel /Marius Schwarz
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies