Zvolen zostal napriek prehre na čele, Košice zdolali Slovan

NETKY.SK • 7 Október 2023, 16:00 • 2 min
Zvolen zostal napriek prehre na čele, Košice zdolali Slovan

ZVOLEN - Hokejisti Zvolena prvýkrát v tejto sezóne nezískali ani bod. Na domácom ľade po piatich víťazstvách za sebou prehrali s Trenčínom v siedmom kole Tipos extraligy 0:2. Doposiaľ vždy strelili gól, ale v piatok večer na brankára Connora LaCouveeho recept nenašli.

slovakia

left justify in out

 

"Šance sme mali, snažili sme sa, ale bol asi ten deň, kedy gól nedáme. Asi sme si to vystrieľali v predchádzajúcom kole proti Nitre, ktorej sme nasúkali deväť gólov. Vieme, že aj takéto zápasy bývajú v sezóne, radšej teraz ako v play off. Avšak v žiadnej chvíli sme sa nevzdali, ´makali´ sme až do samého konca. Nemám prečo haniť tak seba ako ani chalanov," hovoril po zápase zvolenský kapitán Marek Viedenský.

Aj napriek prvej strate bodov v sezóne zostal Zvolen na čele tabuľky o skóre pred Spišskou Novou Vsou. "Škoda, že sme stratili body doma, škoda každých bodov stratených doma, ak chceme byť v popredí. Nuž taký je hokej, niekto vyhrá, niekto prehrá. Trenčín bol o dva góly lepší, my sme gól nedali, takže to rozhodlo," povzdychol si 33-ročný center Zvolena.

 

Trenčania po troch prehrách v sérii vyhrali v Bratislave nad Slovanom po samostatných nájazdoch a teraz ukoristili plný bodový zisk na ľade lídra tabuľky vo Zvolene. Víťazný gól dal už v trinástej minúte Andrej Krajčovič: "Som veľmi spokojný, najmä s našou tímovou hrou, ako sme bojovali o puk, strieľali na bránku. Podľa mňa to bol veľmi vyrovnaný zápas, prvú tretinu sme mali možno viac z hry, potom sa to vyrovnalo. Na konci tretej tretiny nás Zvolen zatlačil, chcel dať gól a vyrovnať. Našťastie sa mu to nepodarilo."

Dvadsaťjedenročný odchovanec Trenčína sa vyjadril aj k svojmu druhému presnému zásahu v sezóne: "Ja som sa snažil najmä trafiť puk a bránku, no hodil som si to napokon dopredu a potom až vystrelil. Chcem však pochváliť nášho brankára, je pre nás dôležitý, vie nás podržať."

 

Hrali sa aj ďalšie zápasy 7. kola

Spišská Nová Ves potvrdila druhé miesto a bodovo sa dotiahla na vedúci Zvolen, ktorý má lepšie skóre. Spišiaci zdolali Nitru 3:2, aj keď po dvoch tretinách prehrávali 0:2. Rozhodujúci gól strelil 96 sekúnd pred koncom tretej časti útočník Michael Drábek, ktorý nastúpil v prvom stretnutí po prestupe z Trenčína. Hostia zaznamenali už šiestu prehru a patrí im posledné 12. miesto v tabuľke s dvoma bodmi.

Košičania zvíťazili v šlágri na Slovanom 4:1 a pripravili mu piatu prehru v sezóne a štvrtú z uplynulých piatich zápasov. "Oceliari" dosiahli štvrté víťazstvo, po ktorom majú na konte 12 bodov. Dvoma gólmi sa v drese domácich zapísal Hunter Fejes.

Hráči Nových Zámkov pokračujú v dobrej forme v úvode ročníka a dosiahli už piaty triumf. V piatok zdolali nováčika z Humenného 5:2. V úvodnej tretine hviezdil domáci útočník Tomáš Mikúš, ktorý zaznamenal hetrik.

Liptovský Mikuláš potvrdil pozíciu v hornej šestke, keď si poradil s Popradom 4:2. Ruský útočník Alexander Avcin sa blysol hetrikom, ktorý bol už jeho druhý od začiatku sezóny, keď v treťom kole proti Nitre dosiahol tiež tri góly.

Hokejisti Banskej Bystrice natiahli víťaznú šnúru už na päť zápasov, keď triumfovali na ľade Michaloviec 4:0. Výraznú rolu v drese hostí zohralo kanadské duo Carter Turnbull (2+2) a Matt Wilkins (0+3). Slovinský brankár Gašper Krošelj vo svojej premiére v najvyššej slovenskej súťaži zneškodnil 46 striel a pripísal čisté konto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Sportnet - SME
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies