Aplikácia ePeňaženka umožní overovať pravosť bločkov aj reklamovať tovar

NETKY.SK • 3 December 2023, 19:48 • 2 min
Aplikácia ePeňaženka umožní overovať pravosť bločkov aj reklamovať tovar

BRATISLAVA - Finančná správa SR pripravila novú aplikáciu na overovanie pravosti pokladničných dokladov. Takzvaná ePeňaženka je určená na použitie pre širokú verejnosť. K dispozícii je pre smartfóny v rámci Google Play a App Store.

slovakia

left justify in out

Viac funkcií naraz

„Od novej aplikácie si sľubujeme, že ľudia budú častejšie overovať pravosť bločkov, pretože pri kontrolách sa stále objavujú falošné účtenky,“ hovorí prezident Finančnej správy SR Jiří Žežulka.

 

Podľa neho úlohou novej aplikácie ePeňaženka je primárne nahradiť staršiu formu overovania pokladničných dokladov a občanom priniesť novú komfortnú službu na ukladanie „bločkov“. Používateľ si naskenuje QR kód pokladničného dokladu z elektronickej registračnej pokladnice a jeho pravosť overí eKasa.

Sprievodnou službou pre širokú verejnosť bude možnosť použitia v nej uložených detailov dokladov na reklamačné konanie. Ide tak o prvú štátnu aplikáciu, ktorá bude slúžiť spotrebiteľom aj na reklamáciu tovaru.

 

Aplikácia je dostupná pre zariadenia s operačným systémom Android a iOS, zároveň tiež pre zariadenia bez Google služieb, podobne ako pri zavedení VRP2. Dostupná je na stiahnutie v Google Play aj v App Store.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: FinReport / Finančná správa SR, Foto: Shutterstock (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies