Otváracie hodiny obchodov počas Silvestra

NETKY.SK • 31 December 2019, 11:38 • 2 min
Otváracie hodiny obchodov počas Silvestra

Napriek tomu, že 31. december je normálny pracovný deň, otváracie hodiny obchodov sa od bežných otváracích hodín líšia. Prinášame vám rozpis, aby ste svoje nákupy vedeli vybaviť bez zbytočných komplikácií.

slovakia

left justify in out

Otváracie hodiny supermarketov Tesco, Lidl, Kaufland, a tiež čerpacích staníc Shell či Slovnaft nájdete v tabuľke nižšie. Otváracie hodiny supermarketu Billa nájdete tu.

 

Otváracie hodiny 01.01.2020

V stredu 1. januára budú obchody na Slovensku zatvorené. Toto opatrenie priniesla novela Zákonníka práce, ktorá platí od júna 2017 a zaviedla do praxe zatvorenie predajní počas sviatkov a niektorých dní pracovného pokoja, teda celkovo 15,5 dňa v roku.

Zamestnávatelia tak počas týchto dní nemôžu zamestnancom nariadiť a ani s nimi dohodnúť prácu, ktorou je predaj tovaru konečnému spotrebiteľovi a s tým súvisiace práce.

 

Výnimky

Výnimkou sú ale napríklad čerpacie stanice či predajne na letiskách a staniciach, tiež lekárne alebo predajne suvenírov. Zákaz sa pritom vzťahuje len na predaj tovaru, otvorené tak môžu byť prevádzky poskytujúce služby, napríklad kadernícke a kozmetické salóny či požičovne.

 

img

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies