Zverejnili prvý trailer remakeu snímky Ben-Hur

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 14:10 • 2 min
Zverejnili prvý trailer remakeu snímky Ben-Hur

BRATISLAVA - Spoločnosť Paramount Pictures zverejnila prostredníctvom služby YouTube prvý trailer remakeu dobrodružného filmu Ben-Hur (1959), ktorý nakrútili na motívy románu Lewa Wallacea z roku 1880.

slovakia

left justify in out

Viac než dvaapolminútová upútavka približuje príbeh hlavného hrdinu Ben-Hura, ktorý pochádza z významného židovského rodu a nešťastnou zhodou okolností ho odsúdia na galeje.


Ústrednú postavu stvárnil 33-ročný anglický herec Jack Huston, známy predovšetkým ako Jack Kerouac z filmu Zbav sa svojich miláčikov (2013). Vo videu sa fanúšikom a fanúšičkám predstavia aj 33-ročný Toby Kebbell, ktorý si zahral adoptívneho brata a niekdajšieho priateľa hlavnej postavy Messalu či 78-ročný Morgan Freeman ako Ben-Hurov mentor Ilderim. Ten naučí svojho zverenca ako riadiť voz ťahaný koňmi, aby sa neskôr mohol zúčastniť na pretekoch, v ktorých bude súperiť so spomínaným Mesallom.


V novinke rusko-kazašského režiséra Timura Bekmambetova sa v ďalších úlohách predstavia aj Nazanin Boniadi (Esther), Haluk Bilginer (Simonides), Pilou Asbaek (Pilát Pontský), Marwan Kenzari (Druses) či Rodrigo Santoro (Ježiš Kristus). Snímku by mali uviesť do slovenských kín už 11. augusta.


Príbeh Ben-Hura sa dočkal už viacerých filmových spracovaní, pričom za najúspešnejšie možno považovať práve to z roku 1959. Film režiséra Williama Wylera získal v roku 1960 dvanásť nominácií na Oscara, z ktorých sa jej na víťazstvo podarilo premeniť jedenásť. V úlohe Ben-Hura sa vtedy predstavil už zosnulý americký herec Charlton Heston, ktorému táto snímka vyniesla jedinú cenu americkej Akadémie filmových umení a vied v kariére.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies