NBA sa v noci rozlúčila s dvomi hrajúcimi legendami

NETKY.SK • 10 Apríl 2019, 09:22 • 2 min
NBA sa v noci rozlúčila s dvomi hrajúcimi legendami

NEW YORK - Dnešná noc v NBA bola špeciálna najmä pre dvoch hráčov, ktorí odohrali svoje posledné zápasy v tejto súťaži. Obidvaja patrili medzi ikony svojich tímov. Miami Heat a Dallas Mavericks získali tituly práve vďaka nim.

slovakia

left justify in out

Hrajúce legendy sa lúčia s NBA, aj takto by sa dala charakterozovať dnešná noc v USA. Dallas Mavericks si už túto sezónu v playoff nezahrá, no aj tak bola ich domáca hala American Airlines Center vypredaná do posledného miesta. Všetci totiž chceli vidieť posledný zápas legendy tímu Dirka Nowitzkeho. Dallas zdolal Phoenix 120:109 a 40-ročný Nowitzki po zápase ohlásil definitívny koniec kariéry. S 21 sezónami v drese Mavericks prekonal doterajší rekord NBA v klubovej vernosti, ktorý sa spájal s Kobem Bryantom a jeho 20 ročníkmi v tíme Los Angeles Lakers.

 

 

Pri súčasnom trende v súťaži a častých výmenách, ako to bolo napríklad aj v prípade hviezd Leonard za DeRozena, sa dá očakávať že tento rekord už nemusí byť nikdy prekonaný. Nowitzki si 30 bodmi na záver kariéry utvoril sezónne maximum. Po stretnutí mu osobne prišli gratulovať aj basketbalové legendy Larry Bird, Charles Barkley, Scottie Pippen, Detlef Schrempf a Shawn Kemp.


"Ako ste zrejme očakávali, toto bol môj posledný domáci zápas. Bola to pekelná jazda s mnohými vzostupmi a pádmi a vy všetci ste boli jej účastníkmi. To všetko ma napĺňa hrdosťou a veľmi si vážim vašu podporu," uviedol Dirk Nowitzki pred vyše 21 000 divákmi v Dallase. "Pred 20 rokmi som odišiel z Nemecka a toto je teraz môj domov. Stal som sa Texasanom," dodal šiesty najlepší strelec histórie NBA a najúspešnejší Európan.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

افتخارات #درک_نویتسکی در یک نگاه #NBA #DirkNowitzki #DallasMavericks #espnfarsi

Príspevok, ktorý zdieľa ESPNفارسی (@espn.farsi),

 

V Dallase pôsobil od ročníka 1998/1999. v drse mavericks sa postaral aj o dosiahnutie zatiaľ jediného titulu šampióna, keď v roku 2011 pokoril vo finále také hviezdy ako LeBrona Jamesa či Dwayna Wadea. Stal sa vtedy aj najužitočnejším hráčom a získal cenu MVP. 

 

 

V Miami bola v noci podobná atmosféra. Nielen kvôli výhre svojho týmu Miami Heat nad istým tretím postupujúcim do playoff Philadeiphiou 76ers o viac ako 20 bodov. Ani táto výhra však nezabránila tomu, aby sa ani tento klub neukázal v tohtoročnej vyraďovacej edícii. Noc sa ale niesla v znamení posledného zápasu Dwayna Wadea. 

 

 

Ten podobne ako Dirk v Dallase, priviedol svoj tím k titulu v roku 2006. Mimochdom vo finále porazili práve Dallas, ktorí im to o 5 rokov vrátil. Okrem toho počas slávnej éry James, Wade, Bosh sa mohol tešiť ešte z ďalších 2. Ten prvý bol však o to cennejší, že získal ocenenie MVP. 

 

img

 

Tridsaťsedemročný trojnásobný šampión NBA si ho skrášlil 30 bodmi, z toho štyrmi trojkami. "Aj po tých rokoch som nadšený jeho hrou. Naozaj ma však ohromilo, že predviedol ešte jedno takéto strelecké predstavenie," vyhlásil tréner Miami Erik Spoelstra.

 

 

Pri tejto príležitosti si zaspomínajme na najlepšie akcie týchto superhviezd, ktoré dvíhali zo sedadiel celú halu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies