Zuzana Norisová mala filmovanie Troch bratov spojené s materskými povinnosťami

NETKY.SK • 21 August 2014, 13:12 • 2 min
Zuzana Norisová mala filmovanie Troch bratov spojené s materskými povinnosťami

BRATISLAVA - Do slovenských kín láka od dnes divákov nový film režiséra a producenta Jana Svěráka. V hudobnej rozprávke Traja bratia plnej láskavého humoru, chytľavých pesničiek a známych hercov stvárnila pôvabnú kráľovnú, matku princeznej Ruženky slovenská herečka Zuzana Norisová.

slovakia

left justify in out

"Páči sa mi, že v nej hrá aj tie najmenšie roličky plno známych ľudí, ktorí do toho išli práve preto, že to je Jan Svěrák - záruka kvality a zábavy," povedala pre TASR Zuzana Norisová k rozprávke, ktorá po prvý raz spojila autorskú trojicu Svěrák - Uhlíř - Svěrák.
     

Film, ktorého predlohou boli štyri vtipné a melodické minioperky z dielne textára Zdeňka Svěráka a skladateľa Jaroslava Uhlířa, Norisovú oslovil nielen hereckým obsadením, ale aj nádherne zdramatizovanou hudbou, ktorá je dielom slovenského skladateľa Michala Novinskeho, krásnymi obrázkami a českým humorom: "Je to milé, teraz je veľa rozprávok skoro až polohororových, toto je česká klasika. Dúfam, že ju diváci ocenia aj na Slovensku."
     

Scenárista Zdeněk Svěrák, ktorý vo filme veľmi pôsobivo a vtipne stvárnil rozprávača, spojil do jedného príbehu tri klasické rozprávky - Šípková Ruženka, O 12 mesiačikoch a Červená čiapočka. Vďaka nemu môže malých i veľkých divákov v kinách zabaviť čarovný príbeh troch bratov, ktorí sa vydajú do sveta na skusy, aby si našli nevesty a rodičia im mohli prenechať hospodárstvo. Počas svojho putovania vstúpia do deja spomínaných troch rozprávok, zažijú dobrodružstvo a stretnú svoje vyvolené.
     

Hlavné mužské úlohy stvárnili Vojtěch Dyk, Tomáš Klus a Zdeněk Piškula. Ich ženské protipóly si zahrali Lucie Maria Štouračová, Kateřina Kosová a Sabina Rojková. V ďalších postavách sa objavia Bolek Polívka, Jiří Lábus, Ivana Chýlková, Oldřích Kaiser, Marián Geišberg, ale aj speváčky Marie Rottrová, Iva Bittová a Petra Černocká. Hereckým partnerom Zuzany Norisovej - kráľom s nespoľahlivou pamäťou a otcom krásnej Ruženky je David Matásek. Zuzana Norisová sa s ním stretla vo viacerých projektoch. Momentálne ju s českým hercom spája aj ďalší film Hodinový manžel, ktorý sa bude v septembri nakrúcať v Jasnej. "Veľmi si rozumieme, super sa mi s ním hralo. Je láskavý, aj ma upokojoval, keď som tam mala skoro až šok zo žiab," prezradila rodáčka z Malaciek.
     

Počas natáčania rozprávkovej klasiky pre celú rodinu musela Norisová strpieť šokovú scénu, keď sa na jej dekolte ocitla obrovská ropucha americká. "Nevidela som nikdy také monštrum, čo mi tam dali," priznala s úsmevom herečka. Filmovanie "hravej, ale skutočnej" rozprávky jej zostane v pamäti spojené s materskými povinnosťami. V čase natáčania každé tri hodiny kojila svoju dcéru Júlinku a mala nepríjemný dojem, že filmárov "občas zdržuje". Podľa režiséra však herečkin "mamičkovský stav" rozprávke len prospel. "Mala krásne prsia a mala v sebe materstvo, jej strach o dieťa bol úplne prirodzený," zhodnotil Jan Svěrák Norisovej herecký výkon.
     

Traja bratia majú za sebou úspešnú premiéru v ČR (14. 8.). Počas prvého víkendu tam film videlo vyše 135.000 divákov. V slovenských kinách je nová česká hudobná rozprávka od štvrtka 21. augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies