Na juhu Británie sa objavila nová forma kornavírusu, krajina sa pripravuje na prísnejšie opatrenia

NETKY.SK • 15 December 2020, 07:15 • 2 min
Na juhu Británie sa objavila nová forma kornavírusu, krajina sa pripravuje na prísnejšie opatrenia

LONDÝN - Hlavné mesto a okolité anglické regióny budú od stredy spadať pod najvyšší stupeň obmedzení proti šíreniu koronavírusu.

slovakia

left justify in out

V britskom hlavnom meste počty pacientov s ochorením COVID-19 stúpajú závratným tempom a minister zdravotníctva Matt Hancock priznal, že vláda musí podniknúť rýchle kroky.

 

 

"Uvedomujem si, že sa to bude ťažko počúvať, a som si vedomý toho, že to naruší všetky plány. Pre oslabenú ekonomiku to bude ešte väčší úder, ale tieto opatrenia sú nevyhnutné, nielen kvôli bezpečnosti obyvateľov, ale aj z dôvodu, ktorý sme už zažili, a síce že rýchle konanie môže zabrániť veľkým škodám a dlhodobým problémom.....Opatrenia budú platné od stredajšieho rána (16.12.), pretože pokiaľ sa vírus šíri rýchlo, musíme sa rýchlo rozhodovať aj my. Musíme prijímáť opatrenia, ktoré nie sú pre spoločnosť ľahké, ale sú efektívne."

 

Veľký nárast 
V Spojenom kráľovstve podľa Hancocka zaznamenali "veľmi prudký a exponenciálny rast" v Londýne a v okolí Kentu a Essexu, pričom v niektorých oblastiach sa počet prípadov zdvojnásobuje každých sedem dní.

 

img

 

Vírus ďalej mutuje? 

Na základe opatrení 3. stupňa, najvyššieho v anglickom trojúrovňovom systéme, sa ľudia nesmú socializovať v interiéroch a bary, krčmy a reštaurácie musia byť zatvorené s výnimkou výdaja cez okienko. V novembri patril Londýn k oblastiam s najnižšou infikovanosťou v Anglicku. Z niektorých častí Londýna a blízkeho okolia sa však odvtedy stali mohutné ohniská nákazy.

 

img

 

Briti už informovali WHO 
Hancock uviedol, že na juhu Anglicka objavili novú formu koronavírusu. Nič nenasvedčuje tomu, že by rýchlejšie spôsobovala vážne ochorenie alebo by nereagovala na očkovaciu látku. Napriek tomu poznamenal, že vláda už upovedomila Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies