Zuzana Čaputová rešpektuje celoplošné testovanie, dala však aj dôležité posolstvo

NETKY.SK • 24 November 2020, 16:27 • 2 min
Zuzana Čaputová rešpektuje celoplošné testovanie, dala však aj dôležité posolstvo

Prezidentka SR sa vyjadrila o najbližších plošných testovaniach. Nazdáva sa, že politici musia urobiť ešte jeden dôležitý krok.

slovakia

left justify in out

Zuzana Čaputová začala svoje vyjadrenie k aktuálnej situácii s tým, že vďaka koronavírusu sa mnohým občanom objektívne žije ťažšie. „Niektorí o svoje úspory úplne prišli,“ začala svoje prejav.

 

 

„Viacerí z nás si uvedomujeme napätie v spoločnosti,“ zdôraznila s tým, že má preto „porozumenie pre tých, ktorí strácajú nádej“. Zdôraznila, že všetci politici musia tieto tendencie sledovať a vnútorne prežívať. Vyzvala predstaviteľov koalície, aby aj napriek rozdielnosti názorov spolu spolupracovali pre dobro Slovenska.

 

Zdôraznila, že potrebujeme jednotný plán, ktorý bude jasne vysvetlený občanom a obyvateľom Slovenska a pod ktorý bude podpísaná široká podpora odbornej verejnosti. „Potrebujeme partnerský prístup medzi štátom a jeho občanmi,“ zdôraznila hlava štátu.

 

Zuzana Čaputová komentovala aj najnovšie rozhodnutie vládnych predstaviteľov a pandemickej komisie, že sa do vianoc uskutočnia plošné testovania Slovákov a Sloveniek.

 

 

Prezidentka i prezidentský palác to rešpektujú, no prezidentka dodala, že považujú za správne, „aby sa takéto testovanie konalo dobrovoľne“. Hlava štátu zdôraznila aj nevyhnutnosť, aby sa všetky kroky vysvetľovali s veľkou presnosťou a maximálne ľudským spôsobom, aby boli maximálne zrozumiteľné pre širokú verejnosť.

 

„Pomohlo by vysvetlenie zmyslu a významu každého kroku,“ zdôraznila hlavná veliteľka ozbrojených síl, pričom na testovaní sa zúčastňuje práve aj armáda. Dezinfekčné gély a  rúška nájdete aj na shop.netky.sk. Minister vnútra dal tento odkaz z karantény.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies