Nadal po dvoch prehrách: Nemyslím si, že som zabudol hrať tenis

NETKY.SK • 16 November 2022, 09:34 • 2 min
Nadal po dvoch prehrách: Nemyslím si, že som zabudol hrať tenis

TURÍN - Španielsky tenista Rafael Nadal nevybojuje ani v tomto roku titul na turnaji majstrov. Na prestížnom koncoročnom podujatí v Turíne stratil po dvoch prehrách šancu na prienik do semifinále a nepridá v tejto sezóne do zbierky poslednú veľkú trofej, ktorá mu ešte chýba.

slovakia

left justify in out

Nadal sa trápi

 

"Nemyslím si, že som zabudol hrať tenis," reagoval najvyššie nasadený Nadal po prehre s Kanaďanom Felixom Augerom-Aliassimeom 3:6 a 4:6. "Vzhľadom na všetky okolnosti, ktoré ma sprevádzali uplynulých šesť mesiacov, už aj účasť na tomto turnaji je úspech. To však neznamená, že z výsledkov nie som smutný. Akceptujem však, že od zajtra sa pre mňa začína sezóna 2023. Jediná vec, ktorú môžem urobiť, je pokračovať v práci a snažiť sa opäť získať späť sebadôveru a silnú mentalitu. Všetky tie pozitívne veci, ktoré potrebujem, aby som sa dostal na želanú úroveň." Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión mal v končiacej sa sezóne problémy so zraneniami a nedávno sa stal prvýkrát otcom.


Iba druhýkrát v kariére prehral Nadal štyri duely za sebou. V skupine na turnaji majstrov podľahol aj Taylorovi Fritzovi, predtým neprešiel cez prvú prekážku na turnaji v Paríži a vypadol v osemfinále US Open. Nadal v Turíne definitívne stratil šancu dostať sa na post koncoročnej svetovej jednotky, na nej bude ako najmladší hráč v histórii jeho 19-ročný krajan Carlos Alcaraz. Zo zelenej skupiny si ako prvý zabezpečil účasť v semifinále Nór Casper Ruud. O druhom semifinalistovi z tejto skupiny rozhodne vo štvrtok priamy súboj medzi Fritzom a Augerom-Aliassimeom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies