Zrážky v Egypte medzi demonštrantmi a políciou si vyžiadali najmenej 17 životov

NETKY.SK • 4 Január 2014, 11:13 • 2 min
Zrážky v Egypte medzi demonštrantmi a políciou si vyžiadali najmenej 17 životov

KÁHIRA - Najmenej 17 ľudí zahynulo v Egypte počas zrážok medzi políciou a stúpencami zakázaného Moslimského bratstva, informovali dnes miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Piatkové zrážky si vyžiadali desiatich mŕtvych v Káhire. Ďalšie obete hlásili z mesta Minjá a guvernorátov Alexandria, Ismáílíja a Fajjúm, uviedla agentúra DPA.

Násilnosti vypukli po tom, ako podporovatelia islamistického hnutia vyšli do ulíc v rozpore so zákazom. Egyptské úrady v septembri postavili Moslimské bratstvo mimo zákon a v decembri ho vyhlásili za teroristickú skupinu.

Egyptské ministerstvo vnútra oznámilo, že vo viacerých častiach krajiny zadržali celkovo 235 prívržencov bratstva za to, že mali pri sebe zápalné fľaše a strelné zbrane. Zranenia utrpelo 17 policajtov.

Najnovšie násilie v Egypte prišlo pred referendom o návrhu ústavy, ktoré sa bude konať 14.-15. januára. Stúpenci Moslimského bratstva novú ústavu odmietajú a vyzývajú na bojkot hlasovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies