Žraloci si vylámali zuby na Quickovi, Ottawa na Vokounovi

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 09:38 • 2 min
Žraloci si vylámali zuby na Quickovi, Ottawa na Vokounovi

PITTSBURGH - Hokejisti Pittsburghu začali semifinále Východnej konferencie NHL jasným víťazstvom 4:1 nad Ottawou. V súboji rozhodli presilové hry najlepšieho tímu v základnej časti podľa tejto štatistiky. Penguins využili dve početné výhody, jeden gól pridali v oslabení.

slovakia

left justify in out

V bránke Pittsburghu žiaril Tomáš Vokoun, ktorý dostal dôveru po výborných výkonoch v závere série 1. kola. Český veterán mal vďaka spoľahlivému výkonu v štatistikách 35 úspešných zákrokov. "Dnes večer bol Vokoun skvelý," chválil po zápase zverenca tréner Dan Bylsma. Gólman inkasoval len v 5. min po strele Colina Greeninga. Potom však nadobudol istotu a bol pre Senators neprekonateľnou prekážkou. "Oba tímy sa snažili o častú streľbu. Nejde však o to, kto mal koľko pokusov. Záleží na tom, ako boli nebezpečné. Senators mali veľa pokusov z väčších vzdialeností, pomáhali mi i spoluhráči, ktorí sa hádzali do striel," tvrdil Vokoun. 

V semifinále Západnej konferencie sa vedenia ujali obhajcovia titulu Los Angeles Kings, ktorí zdolali San Jose 2:0. Prvou hviezdou stretnutia bol gólman Jonathan Quick, lebo nepustil za svoj chrbát ani jeden z 35 pokusov hosťujúcich "žralokov". Vychytal šiesty shutout kariéry v play-off. "Chceli sme vykročiť správnou nohou bez ohľadu na spôsob, ktorým by sme to dosiahli. Počas zápasu sme sa zlepšovali, ale ešte máme pred sebou veľa práce," uviedol Quick. Víťazný gól strelil v závere prvej tretiny mladý ruský bek Slava Vojnov, pri poisťujúcom presnom zásahu Mika Richardsa v prostrednej časti hry si pripísal asistenciu. "Musíme nájsť spôsob, ako skórovať. Potrebujeme viac korčuľovať, vieme, že ich môžeme zdolať. Sú to obhajcovia Stanleyho pohára, nebudeme to mať jednoduché," tvrdil útočník San Jose Joe Pavelski. 

Výsledky utorkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá): 
VÝCHODNÁ KONFERENCIA: 
Semifinále: 
Pittsburgh - Ottawa 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) - stav série: 1:0 
Góly: 3. P. Martin (Malkin, Morrow), 13. Malkin (Kunitz, J. Neal), 39. Kunitz (Iginla, Letang), 52. Dupuis (D. Murray) - 5. Greening (Condra, Cowen) 


ZÁPADNÁ KONFERENCIA 
Semifinále: 
Los Angeles - San Jose 2:0, (1:0, 1:0, 0:0) - stav série: 1:0 
Góly: 20. Vojnov (M. Richards, J. Carter), 33. M. Richards (Vojnov, Scuderi)


Informácie pochádzajú z webu NHL.com a agentúry AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies