Na pomoc Kanade s požiarmi prichádzajú hasiči z USA a JAR

NETKY.SK • 2 Jún 2023, 8:30 • 2 min
Na pomoc Kanade s požiarmi prichádzajú hasiči z USA a JAR

OTTAWA / EDMONTON - Hasiči z USA a Juhoafrickej republiky majú prísť pomôcť Kanade, ktorá čelí rozsiahlym lesným požiarom.

slovakia

left justify in out

Viac než 300 hasičov z USA a Juhoafrickej republiky (JAR) má prísť pomôcť Kanade, ktorá čelí rozsiahlym lesným požiarom. Nasadení majú byť v provinciách Nové Škótsko a Alberta. TASR správu prevzala v piatok z agentúry DPA.

 

Oheň zasiahol rozsiahle plochy vo viacerých kanadských provinciách. V Novom Škótsku na východe krajiny muselo svoje domovy opustiť najmenej 16.000 ľudí. V Alberte už zasahuje viac než 2000 hasičov vrátane 800 z USA a 224 z Austrálie a Nového Zélandu.

 

V tejto provincii tento rok zaznamenali 546 požiarov, ktoré zasiahli viac milión hektárov pôdy. Viac než polovicu s týchto katastrof podľa kanadských úradov spôsobili ľudia. Experti upozorňujú, že z dôvodov klimatickej zmeny sú požiare častejšie a majú vyššiu ničivú silu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona