Víťaz volieb Matovič chce zostaviť vládu už na budúci týždeň

NETKY.SK • 12 Marec 2020, 20:37 • 2 min
Víťaz volieb Matovič chce zostaviť vládu už na budúci týždeň

BRATISLAVA - Po rokovaní predstaviteľov budúcej koalície Igor Matovič (OĽaNO) vyhlásil, že koaličné rokovania o vytvorení vlády by mali pokračovať aj cez víkend a nová vláda by mala vzniknúť pravdepodobne do stredy budúceho týždňa, ako to očakáva prezidentka Zuzana Čaputová.

slovakia

left justify in out

Rozdelenie rezortov

Vládne posty by sa mali podeliť v pomere osem OĽaNO, tri Sme rodina a po dva posty si rozdelia Sloboda a Solidarita (SaS) a strana Za ľudí. "To je základ, to vychádza z vôle ľudí, ktorú prejavili vo voľbách," povedal Matovič. Zatiaľ nevedel povedať, či sa na ministerstvách uplatní krížová kontrola, keď minister bude z inej strany ako štátny tajomník.

 

img

 

Názor opozície 
Predseda Smeru-sociálnej demokracie Robert Fico tento týždeň povedal, že je cez čiaru, aby sa Slovenská informačná služba (SIS) dostala pod kontrolu hnutia Sme rodina Borisla Kollára. Matovič na to reagoval, že ho takéto názory príliš nezaujímajú.

 

Záujem SaS
Líder Slobody a Solidarity (SaS) Richard Sulík po rokovaní lídrov koalície povedal, že Matovičovi veľmi pomôže, ak bude vedieť, že financie sú v zodpovedných rukách. Sulík však odmietol potvrdiť, že sa stane ministrom financií.

 

img

 

Podľa Matoviča mal Sulík pravdu, keď povedal, že rezort financií bude v dobrých rukách. Sulík dnes popoludní zopakoval, že SaS má záujem o kreslá ministrov financií a školstva.

 

Minister financií

Jedným z kandidátov na post ministra financií je z SaS Branislav Gröhling. Matovič priznal, že sa ho niektorí poslanci z klubu OĽaNO pýtali na kandidáta či kandidátku na post ministra školstva. "Uistil som ich, že každý minister bude plniť program spoločný, čiže koaličný," dodal Matovič.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies