Zosnulých motorkárov si dnes uctia spomienkovou jazdou

NETKY.SK • 7 Jún 2014, 16:07 • 2 min
Zosnulých motorkárov si dnes uctia spomienkovou jazdou

BRATISLAVA - Motorkárov, ktorí zahynuli na našich cestách, si dnes uctia spomienkovou jazdou a zapálením sviečok.

slovakia

left justify in out

Desiaty ročník podujatia sa začína o 15:00 vo Zvolene, následne budú motocyklisti na svojich strojoch pokračovať cez Banskú Bystricu na horský priechod Šturec. Tu si zosnulých uctia zapálením sviečky. Informoval o tom koordinátor akcie Tomáš Hajduch.


Organizátori akcie sa aj touto aktivitou snažia upozorniť vodičov všetkých motorových vozidiel, aby si motorkárov na cestách viac všímali a boli k nim ohľaduplnejší. "Počet motocyklov a skútrov na slovenských cestách rastie a s ním aj riziko nehôd. Samotné rozmery motocykla uvádzajú jeho vodiča do nevýhody, pretože je v premávke ľahko prehliadnuteľný, najmä spredu," uvádza Hajduch s tým, že organizátori prichádzajú aj s novou bezpečnostnou kampaňou Pozri dvakrát, zachrániš život! Viac o kampani je na stránke https://pozri2x.motoride.sk. Podporiť ju možno aj nalepením samolepky na svoje auto či motorku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies