Demonštrácie v Moskve si vynútili zadržanie niekoľkých osôb

NETKY.SK • 2 August 2019, 15:05 • 2 min
Demonštrácie v Moskve si vynútili zadržanie niekoľkých osôb

MOSKVA - V súvislosti so sobotňajším protestom proti vylúčeniu niektorých opozičných kandidátov z volieb do Moskovskej mestskej dumy bola na štyri osoby uvalená vyšetrovacia väzba. S informáciou prišiel miestny spravodajský portál Meduza.

slovakia

left justify in out

Moskovský súd počas dnešného dňa nariadil uvaliť vyšetrovaciu väzbu na Alexeja Miňajla - známeho aktivistu a poradcu opozičnej političky Ľubov Soboľovej. Tá patrí do skupiny politikov, ktorým nebolo dovolené zúčastniť sa volieb do moskovského mestského zastupiteľstva. Ďalším zadržaným je podľa portálu Meduza Samariddin Radžabov, ktorý mal po policajtoch hodiť plastovú fľašku, ako aj Ivan Podkopajev, ktorý otvoril chránič na helme príslušníka bezpečnostných zložiek. Štvrtý zadržaný, Kirill Žukov, u ktorého v ruksaku našli kladivo a nôž, ohlásil, že bude držať hladovku. 

 

img

 

Podľa portálu zatiaľ nie je zrejmé, v akej súvislosti bola vyšetrovacia väzba uvalená na Miňajla. Tisíce ľudí sa v sobotu zhromaždili pred budovou moskovskej radnice, kde chceli požadovať zaregistrovanie opozičných kandidátov, ktorým by kvôli údajným "nezrovnalostiam" na podpisových hárkoch nemala byť povolená účasť vo voľbách. Ruské bezpečnostné zložky počas následného zásahu zadržali takmer 1400 osôb. Podľa oficiálnych údajov bola počas demonštrácie pred budovou moskovskej radnice zadržaná približne tretina jej účastníkov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

27/07/19 #moscow #moscowprotest #bike #protest #russia #police

Príspevok, ktorý zdieľa Masha (@maria_ryabintseva),

 

Išlo o vôbec najvyšší počet osôb zadržaných na proteste v Rusku za ostatné desaťročie, uviedla v tejto súvislosti nezávislá ruská organizácia OVD-Info, ktorá poskytuje právnu pomoc a rady osobám zadržaným na protivládnych pochodoch a zhromaždeniach.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies