Zomrela starenka, ktorá zohrala veľmi dôležitú úlohu pri filme Coco

NETKY.SK • 18 Október 2022, 11:07 • 2 min
Zomrela starenka, ktorá zohrala veľmi dôležitú úlohu pri filme Coco

MEXIKO – Vo veku 109 rokov zomrela María Salud Ramírezová Caballerová, ktorá sa stala celebritou, len čo sa do kín dostal film Coco.

slovakia

left justify in out

Caballerová by mala byť inšpiráciou pre jednu z hlavných postáv nazvanú Mamá Coco. Film je anymovaný, pojednáva o smrti a zvyklostiach, ktoré sú spojené s dátumom, keď sa v Mexiku venuje obzvlášť veľká pozornosť spomienke na zosnulých.

Keďže starenka mala rovnaký vzhľad ako Mamá Coco, turisti po zhliadnutí príbehu navštevovali dedinu, v ktorej bývala a žiadali si s ňou fotografiu.

Filmová spoločnosť nikdy oficiálne nepotvrdila, že sa ňou nechali tvorcovia inšpirovať, avšak jej rodina priznala, že tím z Pixaru ju nielen zvečňoval na fotografiách, a zhováral sa s ňou, ale istú dobu spolu aj bývali.

Prostredníctvom zápletky sa dozvedáme o dvanásťročnom chlapcovi, ktorý vďaka zvyklostiam dodržiavaným v deň mŕtvych pátra po rodinnej histórii. Rád by zistil, prečo je v rodine zakázané hrať či spievať, a dôvod na to má veľmi osobný. Sníva o kariére hudobníka, a tak mu neostáva iné, ako nájsť odpovede na svoje otázky práve v ríši mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies