Zomrela najstaršia Európanka Marie-Thérese Bardet

NETKY.SK • 10 Jún 2012, 06:18 • 2 min
Zomrela najstaršia Európanka Marie-Thérese Bardet

Zomrela najstaršia Európanka Marie-Thérese Bardet - Zaujímavosti Zomrela najstaršia Európanka Marie-Thérese Bardet. Stalo sa tak len niekoľko dní po tom, ako Francúzska oslávila svoje 114.

slovakia

left justify in out

img

Zomrela najstaršia Európanka Marie-Thérese Bardet. Stalo sa tak len niekoľko dní po tom, ako Francúzska oslávila svoje 114. narodeniny. Podľa Gerontology Research Group, ktorá zhromažďuje rodné listy ľudí nad 110 rokov, išlo o šiestu najstaršiu osobu na svete. Bardet sa narodila 2. júna 1898 v Bretónsku. Mala dve deti, sedem vnúčat, 15 pravnúčat a šesť prapravnúčat. Najstarším človekom na svete je aktuálne Američanka Besse Cooper, ktorá v auguste oslávi 116. narodeniny. Najstaršou žijúcou Európankou je teraz Talianka Maria Redaelli-Granoli, ktorá sa 3. apríla dožila 113 rokov. V prvej dvadsiatke rebríčka najstarších ľudí na svete je zároveň jedinou Európankou a patrí jej deviate miesto. Ostatné priečky obsadili Američania a Japonci.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies