Zomrela Christine Kaufmannová, prvá rakúska držiteľka Zlatého glóbusu

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 17:12 • 2 min
Zomrela Christine Kaufmannová, prvá rakúska držiteľka Zlatého glóbusu

MNÍCHOV - Vo veku 72 rokov zomrela v noci na dnes hollywoodska herečka rakúskeho pôvodu Christine Kaufmannová - prvá Rakúšanka, ktorá získala filmové ocenenie Zlatý glóbus. Kaufmannovej manažér pre agentúru DPA potvrdil, že herečka zomrela v Mníchove na leukémiu.

slovakia

left justify in out

Christine Kaufmannová sa narodila v roku 1945 v dedine Lengdorf v rakúskej spolkovej krajine Štajersko a svoju prvú filmovú rolu získala v roku 1952. Zlatý glóbus dostala za hollywoodsky debut, keď si vo filmovej dráme Town Without Pity (Mesto bez zľutovania) zahrala po boku Kirka Douglasa nemecké dievča, ktoré znásilnil americký vojak.

 

V roku 1963 sa Kaufmannová vydala za hollywoodsku hviezdu Tonyho Curtisa, s ktorým sa zoznámila pri nakrúcaní filmu Taras Bulba. Narodili sa im dcéry Alexandra a Allegra. Manželstvo sa však skončilo rozvodom v roku 1968.

 

Okrem účinkovania vo filmoch sa Kaufmannová venovala písaniu kníh o zdraví a kráse a založila vlastnú kozmetickú značku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies