Poslanec Gyimesi zašiel priďaleko. Martin Klus zvažuje podanie trestného oznámenia!

NETKY.SK • 16 Apríl 2021, 06:59 • 2 min
Poslanec Gyimesi zašiel priďaleko. Martin Klus zvažuje podanie trestného oznámenia!

BRATISLAVA – Poslanec György Gyimesi (OĽaNO) prekročil všetky únosné medze. O štátnom tajomníkovi Martinovi Klusovi (SaS) šíri na sociálnych sieťach nezmysli. Najnovšie ho prirovnal k lídrovi ĽSNS Mariánovi Kotlebovi.

slovakia

left justify in out

Zdá sa, že tentokrát prekročil poslanec Gyimesi všetky pomyselné hranice toho, čo sa dá v jeho prípade ešte akceptovať. Ako informoval Martin Klus v statuse na sociálnej sieti Facebook, zvažuje podanie žaloby na člena hnutia Obyčajných ľudí. Vysvetlil, že je opakovane vystavovaný útokom zo strany poslanca NR SR a jemu spriaznených osôb.

 

„Najnovšie sa ku mne dostalo hneď niekoľko komentárov, ktoré bohužiaľ hovoria jasnou rečou. A to mi už veru nadávali rôzni “komentujúci” všelijako... V skupine s príznačným názvom "Felvidéki közéleti vitafórum“ na sociálnej sieti Facebook ma vyobrazili v ľudáckej, fašistickej uniforme a prirovnali k inému poslancovi NR SR, ktorému patrí originál danej fotografie,“ priblížil Klus. V komentári pod fotomontážou sa Gyimesi dokonca autorovi poďakoval a napísal, že je to pravda.

 

Klus doplnil, že v diskusii sa objavil aj organizátor extrémistického Jobbiku na Slovensku Péter Pallér, ktorý o ňom napísal, že „môže pomaly zasadnúť na uvoľnený Slotov trón, ktorého oceľ bola stvrdená zo sĺz Maďarov“.

 

 

Štátny tajomník prízvukuje, že tieto slová pritom prichádzajú v čase, kedy Gyimesi spoločne s premiérom Eduardom Hegerom vyzývajú na pokojné „spolunažívanie“ vo vláde, kde by mala panovať dôvera a spolupráca.

 

„Preto som v prípade ak o to bude záujem, ochotný sa stretnúť s koaličnými partnermi a vydiskutovať si vzájomné spory, a tým prispieť k čo najskoršiemu plneniu cieľov programového vyhlásenia vlády v tejto oblasti,“ napísal Klus.  

 

„Udalosti posledných dní, jeho vlastné vyjadrenia, ale tiež viacero kvalitných investigatívnych novinárskych článkov nám dávajú zaujímavú odpoveď na otázku “koho záujmy poslanec Gyimesi obhajuje, keď mu tak veľmi záleží na rozdúchavaní národnostných vášní na Slovensku?“ napísal štátny tajomník.

 

Dodal, že aktuálne zvažuje ako bude v tejto veci ďalej postupovať. Mnohí mu totiž odporúčajú podať trestné oznámenie. „Seriózne nad tým rozmýšľam, lebo čoho je veľa toho je moc,“ skonštatoval Klus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies