Zomrel srbský tréner Aco Petrovič, viedol aj Rada Rančíka

NETKY.SK • 4 December 2014, 09:34 • 2 min
Zomrel srbský tréner Aco Petrovič, viedol aj Rada Rančíka

BELEHRAD - Basketbalové Srbsko smúti, vo veku 55 rokov zomrel známy tréner Aleksandar "Aco" Petrovič (nar. 14. októbra 1959).

slovakia

left justify in out

Vlani mu diagnostikovali amyotrofickú laterálnu sklerózu. "Svetový basketbal prišiel o veľkého odborníka. Vďaka svojim bohatým vedomostiam a úspechom v ňom zanechal nezmazateľnú stopu," uviedol srbský minister športu Vanja Udovičič v kondolenčnom liste Srbskému basketbalovému zväzu.

 

Aco Petrovič bol asistentom Svetislava Pešiča na reprezentačnej lavičke, keď sa jeho krajina tešila zo zlatých medailí na ME 2001 a MS 2002. Neskôr v národnom tíme pracoval aj po boku Dušana Ivkoviča. Na klubovej úrovni viedol Petrovič v cudzine Lokomotiv Rostov, Unics Kazaň, Žalgiris Kaunas a krátko tiež ukrajinský Azovmaš Mariupoľ, kde v tom čase pôsobil teraz už bývalý slovenský reprezentant Radoslav Rančík. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies