Zomrel spevák a skladateľ Pierre Barouh

NETKY.SK • 30 December 2016, 10:53 • 2 min
Zomrel spevák a skladateľ Pierre Barouh

BRATISLAVA - Vo veku 82 rokov zomrel francúzsky spevák, textár, skladateľ a herec Pierre Barouh, ktorého preslávila titulná pieseň romantickej drámy Muž a žena (1966).

slovakia

left justify in out

Smutnú správu potvrdila umelcova manželka Atsuko Ushioda, podľa ktorej v stredu podľahol infarktu. Ako uviedla, spevák bol predtým niekoľko dní v jednej z parížskych nemocníc.


Pierre Barouh sa narodil 19. februára 1934 v meste Levallois-Perret. V spomínanej snímke režiséra Clauda Leloucha si aj zahral, pričom stvárnil Pierra Gauthiera. Okrem titulnej skladby známej melodrámy s Anouk Aimée a Jean-Louisom Trintignantom v hlavných úlohách sa Barouh počas kariéry postaral tiež o šansónové piesne ako La bicyclette, Des ronds dans l'eau alebo Les Filles du dimanche. Lelouch ho obsadil aj do ďalších svojich filmov, vrátane snímok Iný muž, iná šanca (1977), Il y a des jours... et des lunes (1990) či Odvaha milovať (2005). Ukázal sa aj v slávnej komédii Žandár zo Saint Tropez (1964). Istý čas sa venoval aj réžii, na konte má filmy Ça va, ça vient (1972) a Le Divorcement (1979).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies