Zomrel Ronald Bell zo skupiny Kool & the Gang, ktorý stojí za hitmi ako Fresh, Celebration či Ladies' Night

NETKY.SK • 10 September 2020, 14:46 • 2 min
Zomrel Ronald Bell zo skupiny Kool & the Gang, ktorý stojí za hitmi ako Fresh, Celebration či Ladies' Night

NEW YORK - Vo veku 68 rokov zomrel Ronald Bell, jeden zo zakladajúcich členov americkej hudobnej skupiny Kool & the Gang.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom vo štvrtok stanica BBC. Tá uviedla, že umelec skonal vo svojom dome v stredu ráno na Amerických Panenských ostrovoch. Príčina jeho úmrtia zatiaľ nie je známa. 

 

Kapela využívala rôzne hudobné žánre

Ronald Bell, samouk hry na saxofóne a spevák bol zakladateľom skupiny Kool & the Gang, ktorá sa stala jednou z najvplyvnejších skupín 70. a 80. rokovVo svojej tvorbe používala prvky viacerých hudobných žánrov - jazzu, funku, soulu, R&B, disko a popu

 

 

Ronald Bell založil kapelu v roku 1964 v štáte New Jersey so svojím bratom Robertom "Koolom" Bellom a s piatimi priateľmi zo školy - Dennisom Thomasom, Robertom Mickensom, Charlesom Smithom, Georgeom Brownom a Rickym Westom.

 

Piesne Kool & the Gang sa objavili aj v niekoľkých filmových klasikách vrátane Horúčky sobotňajšej noci (1977) či Pulp Fiction (1994). 

 

 

Bell bol spoluautorom najväčších hitov

Celosvetovo predala 70 miliónov albumov a získala viacero ocenení vrátane dvoch cien Grammy a siedmich cien American Music Award.

 

Skupina v roku 2015 získala svoju hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy. 

 

 

Ronald Bell ako kapelník skupiny bol spoluautorom väčšiny jej najväčších hitov ako Celebration, Ladies' Night, Get Down on It, Jungle Boogie, Cherish, Joanna, Misled alebo Summer Madness.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona