Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
21. okt. 2020Uršuľa
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
05.05.2019 10:32 Gurmán
Doprajte si doborty z bryndze
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
05.05.2019 10:32 Gurmán

Doprajte si doborty z bryndze



BRATISLAVA - Bryndza patrí k jedným z našich národných "pokladov". Ak ste rovnako jej milovníkom ako my, doprajte si ju aj v inej podobe akou sú bryndzové halušky.


Niekomu sa bryndza spája možno len s haluškami, druhý si ju najradšej vychutná v nátierke s červenou paprikou a cibuľkou. Bryndzu si však môžeš vychutnať aj v mnohých ďalších receptoch.

 

Bryndzové risotto

 

Potrebné suroviny: 120-130 g ryže na risotto, 3 PL olivový olej, 1 väčšia šalotka, cca 1-1,5 dcl suché biele víno, zeleninový alebo kurací vývar podľa potreby (cca 1/2 - 3/4 litra), soľ, mleté čierne korenie, 60-70 g bryndza, tenký plátok masla, opečená nadrobno pokrájaná sušená šunka alebo oravská slanina, 1 hrsť posekaná zelená časť lahôdkovej cibuľky

 

Príprava receptu: Na olivovom oleji orestujeme pokrájanú šalotku, pridáme ryžu, 2-3 minúty za stáleho miešania opekáme, pridáme víno, miešame pokiaľ sa alkohol neodparí a ryža nevsiakne väčšiu časť vína, za stáleho miešania postupne pridávame vývar až do doby, kedy je ryža uvarená "al dente", teda na skus - zvonku je mäkká ale vo vnútri je pevnejší stred. Pokiaľ sa ryža varí, osobitne si na panvici na kvapke oleja opečieme pokrájanú sušenú šunku. Keď je ryža uvarená, pridáme bryndzu a rozmiešame ju do hladka, následne pridáme opečenú sušenú šunku, plátok masla a nakoniec posekanú zelenú vňať lahôdkovej cibuľky. Ochutíme soľou a korením.

 

 

Paprika plnená bryndzou

 

Potrebné suroviny: 8 paprík, 400 g bryndze, 2 žĺtky, cesnak, olej, paradajky, kôpor, soľ, mleté čierne korenie

 

Príprava receptu: Papriky dôkladne umyjeme , odkrojíme vršky a vyberieme semienka. Bryndzu rozmiešame so žĺtkami, posekaným kôprom a mletým korením. Na plech dáme alobal. Papriky naplníme bryndzovou plnkou a uzavrieme vrškami. Okolo paprík naukladáme rozkrojené paradajky a posekaný cesnak. Trochu osolíme, polejeme olejom a dáme piecť. Pečieme asi 1/2 hodinu. Potom papriky otočíme a pečieme dalšiu 1/2 hodinu. Podávame s čerstvým pečivom.

 

 

 

 



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: netky JH

Foto:  Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok