Zábavná pyrotechnika zabila 12-ročného chlapca!

NETKY.SK • 31 December 2021, 19:14 • 2 min
Zábavná pyrotechnika zabila 12-ročného chlapca!

AMSTERDAM - Tragédia sa stala v malom východoholandskom mestečku Haaksbergen ležiacom neďaleko nemeckých hraníc. Novoročné ohňostroje sú pritom v celej krajine zakázané.

slovakia

left justify in out

Dvanásťročné dieťa zomrelo a ďalšie utrpelo vážne zranenia pri incidente so zábavnou pyrotechnikou, ku ktorému došlo v piatok v Holandsku, uviedla miestna polícia. 

 

img

 

Deti sa zrejme prizerali tomu, ako istý muž odpaľoval zábavnú pyrotechniku za pomoci podomácky vyrobeného zariadenia, tzv. klaphameru. „Po incidente zomrel 12-ročný chlapec. Ďalší chlapec bol prevezený do nemocnice. Deti nemali s udalosťou nič spoločné,“ napísala polícia na Twitteri. V súvislosti s prípadom zadržali jednu osobu.

 

Prečítajte si tiež: Výbuch zničil bytový dom

 

Holanďania pred vypuknutím koronavírusovej pandémie tradične oslavovali Nový rok obrovským množstvom zábavnej pyrotechniky a ohňostrojov. Silvestrovské oslavy v uliciach holandských miest preto nezriedka pripomínali vojnovú zónu, komentuje AFP.

 

img

 

Odpaľovanie ohňostrojov je v Holandsku už druhý rok zakázané, čo však nie všetci Holanďania rešpektujú. Podľa ministra zdravotníctva Huga de Jongeho by zranenia spôsobené pyrotechnikou zbytočne zaťažovali zdravotníkov, ktorí sú už aj tak vystavení enormnému tlaku v dôsledku pandémie koronavírusu.

 

K téme: Pápež František zrušil silvestrovskú tradíciu

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona