Rally Dakar: Tretiu etapu ovládol De Soultrait, Svitko na výbornom 7. mieste

NETKY.SK • 9 Január 2019, 18:13 • 2 min
Rally Dakar: Tretiu etapu ovládol De Soultrait, Svitko na výbornom 7. mieste

AREQUIPA - Francúz Xavier De Soultrait na Yamahe zvíťazil v dnešnej tretej etape pretekov Rally Dakar v kategórii motocyklov. Slovenský reprezentant Štefan Svitko na KTM obsadil podľa predbežných výsledkov 7. miesto, jeho krajan Ivan Jakeš nefiguroval medzi najlepšou pätnástkou.

slovakia

left justify in out

Dnešná etapa viedla z mesta San Juan de Marcona do Arequipy s celkovou dĺžkou 798 km, z toho mal meraný úsek 331 km. De Soultrait ju zvládol za štyri hodiny sedem minút a 47 sekúnd. Na druhom mieste finišoval Čiľan Pablo Quintanilla na Husqvarne s tesným mankom pätnásť sekúnd, tretí prišiel do cieľa Argentínčan Kevin Benavides na Honde, ktorý zaostal za víťazom o 2:37 minúty. Svitko mal na siedmom mieste manko desať minút a 50 sekúnd.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Stefan Svitko (@stefansvitko),

 

Je to jeho najlepšie umiestnenie na prebiehajúcom ročníku súťaže, v prvých dvoch etapách bol šestnásty a trinásty. V stredu siahal aj na stupne víťazov, na šiestom checkpointe figuroval na 4. mieste, na poslednom pred cieľom bol šiesty.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. 😅 Oopsie for @xavierdesoultrait | Pequeño susto para Xavier de Soultrait . #Dakar2019

Príspevok, ktorý zdieľa Dakar (@dakarrally),

Víťaz dnešnej etapy v kategórii motorky Xavier de Soultrait

 

Na čelo priebežného poradia sa dostal podľa predbežných výsledkov Quintanilla s časom 8:34:28 hodiny, Svitko by sa mal posunúť z 13. na 11. priečku.

Vo štvrtok je na programe 4. etapa. Všetky kategórie odštartujú z Arequipy, no motocykle a štvorkolky čaká trať dlhá 511 km (meraný úsek 405 km) s cieľom v meste Moquegua, automobily a kamióny pôjdu 664 km (meraný úsek 405 km) do Tacny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies