Zomrel legendárny basketbalista Meadowlark Lemon (†83) z Harlem Globetrotters

NETKY.SK • 29 December 2015, 19:25 • 2 min
Zomrel legendárny basketbalista Meadowlark Lemon (†83) z Harlem Globetrotters

SCOTTSDALE – Známy basketbalista Harlem Globetrotters Meadowlark Lemon zomrel vo veku 83 rokov. Tím potvrdil, že zomrel v nedeľu v arizonskom Scottsdale.

slovakia

left justify in out

Legendárny Lemon hral v tomto tíme 24 rokov a fanúšikov zabával svojou hravosťou a trikmi. Pri príležitosti jeho uvedenia do basketbalovej Siene slávy v roku 2003 povedal, že "jeho osud bol robiť ľudí šťastnými."

"Bol to neuveriteľný zabávač a priniesol šťastie a celoživotné spomienky miliónom fanúšikov po celom svete," povedal generálny riaditeľ Globetrotters Kurt Schneider. "Stratili sme veľkého ambasádora tejto hry."

 



Lemon vyrástol v Severnej Karolíne a do tímu Harlem Globetrotters prišiel v roku 1954. Zanedlho sa stal jedným z najobľúbenejších a najznámejších hráčov tímu pre jeho skvelé triky s loptou a zabávačský talent.

Tím Harlem Globetrotters sa preslávil po celom svete, keď dokonca odohrali zápas v Moskve počas studenej vojny a stretli sa so sovietskym vodcom Nikita Chruščovom. Začiatkom 70. rokov minulého storočia sa celý tím objavil v kreslenom seriály z dielne tvorcov Hanna-Barbara. Harlem Globetrotters opustil v roku 1979 a založil niekoľko svojich vlastných basketbalových tímov.

 



V rozhovore pre americkú televíziu ABC v roku 2001 Lemon povedal, že Harlem Globetrotters nikdy nehrali pre peniaze. "Zabávali sme sa a užívali sme si to, čo sme robili. Zistil som, že dnešní mladí ľudia dokonca chodia na vysokú školu, aby sa naučili hrať basketbal a mohli tak zarábať veľké peniaze. My sme takí neboli. My sme len chceli byť medzi ľuďmi a zabávať ich."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies