Republikáni žiadajú Joe Bidena, aby podstúpil kognitívny test. Chcú ho ponížiť?

NETKY.SK • 12 Február 2022, 15:32 • 2 min
Republikáni žiadajú Joe Bidena, aby podstúpil kognitívny test. Chcú ho ponížiť?

BRATISLAVA - Pod žiadosť 38 osobností z Republikánskej strany sa podpísal niekdajší lekár Donalda Trumpa Ronny Jackson.

slovakia

left justify in out

Ako dôvod uviedli „obavy o súčasný kognitívny stav“ 79-ročného šéfa Bieleho domu. V liste napísali, že prezident síce vlani v novembri podstúpil fyzickú prehliadku, no podľa nich by ho mali vyšetriť aj odborníci na psychické zdravie. S rovnakou požiadavkou pritom prišli už minulý rok v júni.

 

 

„Američania by mali mať absolútnu dôveru v prezidenta. Zaslúžia si vedieť, či môže vykonávať všetky povinnosti spojené s týmto úradom. Zaslúžia si úplnú transparentnosť v súvislosti so psychickým zdravím ich najvyššieho voleného zástupcu,“ vyhlásili v liste.

 

Prečítajte si tiež: Zomrel Luc Montagnier, spoluobjaviteľ vírusu HIV

 

Biden by si podľa nich mal vziať príklad z Donalda Trumpa, ktorý na žiadosť oponentov a médií podstúpil Montrealský skríning kognitívnych funkcií (MoCA). Rovnaký test navrhujú aj Bidenovi.

 

img

 

Je to veľmi jednoduchý test, v ktorom človek musí napríklad nakresliť hodiny a vyznačiť na nich aktuálny čas, musí nakresliť kocku, rozoznať leva od ťavy či nosorožca, zapamätať si niekoľko slov alebo čísiel či povedať dnešný dátum a miesto, kde sa človek práve nachádza.

 

Možno vás zaujme: Neodhalené tajomstva nacistického zlata. Kam sa podeli zlaté rezervy?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies