REPORTÁŽ: Väčšie a praktickejšie SUV je tu! Mercedes predstavil svoj nový model GLB

NETKY.SK • 7 Október 2019, 13:57 • 2 min
REPORTÁŽ: Väčšie a praktickejšie SUV je tu! Mercedes predstavil svoj nový model GLB

NITRA – Po bratislavskom autosalóne, z ktorého sme vám priniesli hneď niekoľko článkov, sme zavítali aj na ten nitriansky. Objavili sa tu aj kúsky, ktoré neboli predstavené nielenže v Bratislave, ale dokonca ani vo Frankfurte. So sériou článkov začíname pri Mercedese.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nemecká automobilka zo Stuttgartu opäť raz nesklamala. Do Nitry priviezla úplne nový model GLB. Už z názvu vyplýva, že sa jedná o strednú triedu. Viac nám k tomu povedal v rozhovore produktový expert. Pôvodne malo ísť o malé G-čko, no podoba s väčším GLC sa stráca. Na prvý pohľad možno vyzerá GLB ako robustné SUV, no v tomto prípade ide skôr o praktické auto.

 


Vo videu predstavovaný model 4Matic s pohonom všetkých kolies je štandardne dodávaný s terénnym balíkom, ktorý obsahuje ďalšie nastavenia pohonu navrhnuté tak, aby poskytovali lepšiu trakciu pri zmene povrchu vozovky. Avšak pre model GLB 4Matic platí, že zvyšné kolesá prejdú do pohonu ešte skôr, akoby ste dostali šmyk.
 


Interiér ponúka presne to, čo by sa dalo od tejto triedy očakávať. Je to veľký skok od GLA, no na druhej strane má od luxusu GLC ešte ďaleko. V základnej výbave sú zahrnuté elektrické výklopné dvere, elektrické predné sedadlá, LED svetlomety, integrácia smartfónov Apple CarPlay / Android Auto a nové infotainmentové rozhranie MBUX doplnené o virtuálneho asistenta, ktorý sa aktivuje na povel. Viac o tomto systéme sa dozviete vo videu.

 


GLB teda ukáže, či na trhu budú žiadané modely s menšími luxusnými SUV-čkami, ktoré však budú poskytovať väčšiu kapacitu sedadiel. Tri rady sedadiel tu nie sú žiadny problém. Aj z toho dôvodu sa preto môže zdať tento model takpovediac hranatý, no odviezť naraz 7 ľudí nie je celkom na škodu.

 

 

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies