Zomrel Bob Casale, člen rockovej skupiny Devo

NETKY.SK • 19 Február 2014, 09:04 • 2 min
Zomrel Bob Casale, člen rockovej skupiny Devo

NEW YORK - Vo veku 61 rokov zomrel v pondelok na zlyhanie srdca hudobník a gitarista Bob Casale, zakladajúci člen americkej rockovej skupiny Devo. Informovala o tom v noci nadnes agentúra AP s odvolaním sa oznámenie jeho brata a zároveň spoluhráča Geralda.

slovakia

left justify in out

Svojho mladšieho zosnulého brata označil Gerald Casale za "spoľahlivého interpreta a nadaného zvukového inžiniera". Jeho smrť bola podľa Geraldových slov "náhla a veľmi šokujúca". Ďalšie detaily o úmrtí však nezverejnil. Vlani prehral boj s rakovinou aj bubeník skupiny Alan Myers.
      

Skupina Devo, pochádzajúca z Ohia, vo svojej tvorbe uplatňovala viaceré hudobné žánre ako punkrock, new wave, synthpop a electronic rock. Dosiaľ vydala deväť štúdiových albumov, pričom debutovala v roku 1978. Úspech dosiahla v roku 1980 titulom Freedom of Choice, ktorý obsahoval hit Whip It.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies