Turistka v Kanade zahnala pumu metalovou hudbou

NETKY.SK • 6 August 2019, 21:37 • 2 min
Turistka v Kanade zahnala pumu metalovou hudbou

Hudba skupiny Metallica je hlasná a intenzívna. A to natoľko, že keď zaznela na ostrove Vancouver v Tichom oceáne, utiekla pred ňou aj puma. O neobvyklom stretnutí informoval server CNN.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťpäťročná Dee Gallantová sa 23. júla spoločne so svojim psom Murphym vydala na výlet do južnej časti malého kanadského mesta Duncan. Podľa svojich slov bola len pár kilometrov od lesa, keď sa otočila a uvedomila si, že má spoločnosť. Sledovala ich puma.

 

 

Gallantová pumu nikdy takto zblízka nevidela. Keď si uvedomila, že sa zviera približuje, začala na šelmu mávať rukami a kričať. 

 

Puma sa síce zastavila, ale neutiekla, len čakala na mieste. A tak žena siahla po telefóne a pustila tú najhlasnejšiu skupinu, ktorú vo svojom zariadení našla - Metallicu a jej pieseň Don't Tread On Me (nešliapte po mne).

 

Metallica ma zachránila, verí turistka


V tej piesni bolo varovanie aj prosba zároveň. Puma sa po prvých taktoch, kombinácie bubnov a vokálov Jamesa Hetfielda, zobrala preč.

 

Niekoľkominútový incident Gallantovú nijako nerozhodil. "Vlastne som si hovorila, aké je to skvelé a vzrušujúce takto zblízka vidieť pumu," povedala.

 

Napriek tomu turistka po zvyšok svojej cesty držala telefón v ruke a pieseň jej v ňom hrala. "Myslím si, že ma Metallica v tú chvíľu zachránila," dodala.

 

 

Hetfield jej zavolal


Tým ale príbeh Gallantovej zďaleka nekončí. Potom, čo sa o tom, že hudba Metallicy zachránila turistku pred pumou, dozvedel spevák James Hetfield, neváhal a ženu kontaktoval.

 

"Nemohla som tomu uveriť, že je to naozaj on," zverila sa Gallantová. A pokúšala sa to aj overiť. "Pýtala som sa ho:, Ako mám vedieť, že ste to naozaj vy?" "No, môžete mi veriť, alebo sa ma na čokoľvek opýtať," odpovedal pobavene spevák.

 

Nakoniec jej poslal fotku s popisom: "Aby ste sa mohla utvrdiť, že som volal naozaj ja."

 

 

"Stále nemôžem uveriť, že som volala s Jamesom Hetfieldom. Dokonca si aj pamätá meno môjho psa. Je to skvelý chlap, nohami na zemi, žiadny namyslenec," vyhlásila Gallantová.

 

Pieseň Don't Tread On Me pochádza z legendárneho "čierneho albumu" Metallicy z roku 1991, ktorý kapele priniesol obrovský komerčný úspech.

 

Názov piesne odkazuje ku sloganu z Gadsdenovej vlajky z americkej vojny za nezávislosť, na ktorej je zobrazený hroziaci štrkáč, ktorý sa dostal aj na obal albumu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona