Zo siedmich pozemkov v Petržalke bolo vyše 433 ton odpadu

NETKY.SK • 16 Január 2016, 14:47 • 2 min
Zo siedmich pozemkov v Petržalke bolo vyše 433 ton odpadu

BRATISLAVA - V novembri a decembri minulého roka odviezli zo siedmich pozemkov v bratislavskej mestskej časti Petržalka vyše 433 ton odpadu.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala tlačová tajomníčka Miestneho úradu Bratislava-Petržalka Michaela Platznerová, mestská časť využila príležitosť získať dotáciu z Environmentálneho fondu na likvidáciu nelegálnych skládok na svojom území. "Od mája minulého roka pracovníci oddelenia životného prostredia miestneho úradu pravidelne monitorovali stav problematických pozemkov na území Petržalky.

 

"K finálnej žiadosti o dotáciu neskôr vytipovali dlhodobo znečistené a problematické pozemky. Na ich vyčistenie schválil fond dotáciu vo výške 38 064 eur," pokračuje Platznerová s tým, že mestská časť sa na čistení podieľala piatimi percentami z pridelenej sumy.


Na program Veľké upratovanie Slovenska vyčlenilo Ministerstvo životného prostredia SR z Recyklačného fondu 10 miliónov eur. Cieľom programu bolo odstrániť nelegálne skládky z miest a obcí, skôr ako začne fungovať nový systém odpadového hospodárstva, nastavený v novom zákone o odpadoch, ktorý okrem iného zavedie spoplatnenie odovzdávania drobného stavebného odpadu v zberných dvoroch. O získanie dotácie na sanáciu nelegálnych skládok sa prihlásilo takmer 500 samospráv, peniaze získalo 219.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies