Zničený Santa!

NETKY.SK • 18 December 2018, 16:44 • 2 min
Zničený Santa!

USA – V americkom meste Bethany, štát Oregon, sa manželský pár pripravoval na svoj zvyčajný odjazd z domu do práce. Manžel si však všimol, že pred domom niečo nie je v poriadku. Keď sa lepšie pozrel, zbadal svoju dekoráciu Santa Clausa na zemi.

slovakia

left justify in out

Richard Fritz, žije v tejto oblasti kúsok od mesta Portland už viac ako 20 rokov, ale ešte nikdy predtým sa s niečím podobným nestretol. Žiadne iné dekorácie neboli poškodené. Išlo o cielené poškodenie nafukovačky v tvare Santa Clausa s čiernou pleťou.

 

 

Richardova manželka Belinda je toho názoru, že by mohlo ísť nepriamo o rasovo motivovaný útok, keďže ostatné ozdoby a dekorácie neboli nijak porušené. Belinda tiež tvrdí, že v okolí sú len bieli Santovia a všetci ostali neporušení.

Richard uvažuje o kúpe nového Santu, dokonca na sociálnych sieťach sa už ľudia ponúkajú, že mu škodu v plnej výške uhradia. Manželský pár sa len obáva, aby sa útok nezopakoval, alebo nedajbože ešte nezhoršil.

 

Bethany má približne 20 000 obyvateľov, z toho len 1% tvoria černosi alebo afroameričania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies