Premiér Eduard Heger prináša dobré správy: Dnes je opäť významný deň pre Slovensko

NETKY.SK • 29 Júl 2022, 18:27 • 2 min
Premiér Eduard Heger prináša dobré správy: Dnes je opäť významný deň pre Slovensko

BRATISLAVA - Európska komisia vyplatila Slovensku prvú platbu z plánu obnovy.

slovakia

left justify in out

Národná implementačná a koordinačná autorita (NIKA) na Úrade vlády SR dnes prijala prvú platbu v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR, o ktorú si požiadala v apríli tohto roka na základe splnenia prvých 14 míľnikov. Po odpočítaní alikvótnej časti preddavku tak dnes Slovensko obdržalo takmer 399 milióna (398 700 990) eur. 

 

„Dnes sme prijali prvú platbu v rámci Plán obnovy a odolnosti SR. Slovensko obdržalo takmer 400 miliónov EUR v rámci #NextGenerationEU vďaka splneniu prvých 14 míľnikov," napísal na sociálnej sieti Eduard Heger. 

 

Prečítajte si aj: Kto sú tajomní Vagnerovci? A z čoho ich obviňuje Británia?

 

img

 

V apríli bol splnený posledný míľnik, na základe ktorého mohlo Slovensko podať Európskej komisii prvú žiadosť o platbu vo výške 458,3 mil. eur. Európska komisia mala dva mesiace na preskúmanie a zhodnotenie kvalitatívneho aj kvantitatívneho plnenia, ktorého výsledkom bolo pozitívne hodnotenie.

 

Po ňom nasledovala obhajoba pred Výborom pre hospodársku politiku, ktorý je poradným orgánom Komisie a Rady, kde majú členské štáty možnosť klásť otázky krajinám žiadajúcim o vyplatenie časti z ich plánov obnovy," uvádza sa na oficálnej stránke k Plánu obnovy.

 

Šoubiznis: Bola pompézna Vémolova svadba podvod?

 

img

 

Dnes je opäť významný deň pre Slovensko. Európska komisia potvrdila, že realizácia plánu obnovy ide správnym smerom. Je to jasný dôkaz toho, že plníme sľuby a prinášame výsledky. Som hrdý na to, že sa opäť potvrdzuje, že Slovensko v prípade plánu obnovy patrí do klubu najlepších európskych krajín. Pozitívne hodnotenie Európskej komisie svedčí aj o tom, že systémové zmeny v tomto prvom balíku sú naozaj zásadné pre celú našu spoločnosť. Aj vďaka kľúčovým zmenám vo vzdelávaní, v spravodlivosti, v polícii, využití obnoviteľných zdrojoch energie a mnohým ďalším postupne dostávame Slovensko do formy,“ povedal predseda vlády SR Eduard Heger. 

 

Z domova: Róbert Fico vyrukoval s dôkazmi o sabotáži! Na koho podáva trestné oznámenie?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies