Suverénny Hamilton vyhral veľkú cenu Belgicka

NETKY.SK • 31 August 2020, 09:28 • 2 min
Suverénny Hamilton vyhral veľkú cenu Belgicka

SPA FRANCORCHAMPS- Britský líder šampionátu Lewis Hamilton si pripísal na svoje konto ďalšie dominantné víťazstvo a upevnil si svoje postavenie na čele šampionátu.

slovakia

left justify in out

Rekordný siedmy titul visí na vlásku

Pred pár rokmi sa zdal rekord Michaela Schumachera ako neprekonateľný, no už teraz je Lewis Hamilton veľmi blízko k jeho dorovnaniu. Od roku 2014, kedy začala dominancia Mercedesu získal Lewis už 5 majstrovských titulov a v tohtoročnej sezóne sa približuje k ďalšiemu. Na veľkej cene Belgicka vyhral systémom štart-ciel a pripísal si svoje piate víťazstvo v tejto sezóne. Jeho kolega Valtteri Bottas sa umiestnil na druhom mieste ale v skratke nemal dostatočnú rýchlosť aby Lewisovi dokázal konkurovať. Na treťom mieste sa umiestnil Max Verstappen, ktorý sa po pretekoch vyjadril, že to boli celkom nudné preteky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lewis Hamilton (@lewishamilton),

 

Ferrari mimo bodov

Tohtoročná sezóna je pre Ferrari tragikomická, v minuloročnej sezóne dokázal Charles Leclerc práve na tejto trati získať svoje prvé víťazstvo. V tohtoročných pretekoch nedokázal ani zabodovať. Rovnako sa to nepodarilo ani 4-násobnému majstrovi sveta Sebastianovi Vettelovi, ktorého dokonca dokázal predbehnúť na trati aj kamarát a pilot Alfy Romeo Kimi Raikkonen. Jediné šťastie pre taliansky tím je, že tribúny v Monze budú prázdne a tím Ferrari nezažije ten obrovský piskot, ktorý by si zaslúžil.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies